De stoffen bureaustoel reinigen: methodes om vuil, zweet en onaangename geuren te verwijderen

door Natasja

14 Oktober 2022

De stoffen bureaustoel reinigen: methodes om vuil, zweet en onaangename geuren te verwijderen
Advertisement

Veel taken, en zelfs sommige hobby's, worden tegenwoordig achter de computer gedaan. Zo breng je veel tijd door op de stoel die comfortabel voor het bureau staat, en die stoel vult zich dan met stof, diverse soorten vuil en misschien zelfs zweet als de temperaturen hoog oplopen.

Bureaustoelen zijn meestal gemaakt van stof, misschien synthetisch leer en kunstleer. De stoffen stoelen lijken nog gemakkelijker geuren op te nemen dan de andere, dus hoe kun je ze weer schoon en geurvrij maken? Een aantal DIY oplossingen kunnen worden toegepast om ze weer als nieuw te maken.

Advertisement
Reddit

Reddit

Controleer eerst wat voor soort bekleding je stoel heeft. Sommige hebben labels aan de onderkant die de samenstelling van de stof aangeven. Gebruik een stofzuiger om het meest opvallende vuil te verwijderen, met hulpstukken waarmee je in de tussenruimtes kunt komen. Probeer anders op zijn minst alles weg te borstelen met een borstel zoals die voor schoenen wordt gebruikt. Je kunt ook een spuitbus met perslucht gebruiken.

Als de stoel nu een onaangename geur afgeeft, bestrooi dan alles met baking soda en laat het een paar uur inwerken voordat je alles weer stofzuigt.

Zorg vervolgens voor:

  • Mild afwasmiddel
  • Een spuitfles
  • Zachte doeken

Hoe gaat je te werk?

    1. Giet een paar druppels afwasmiddel in een fles met lauw water
    2. Spuit het mengsel op een zachte doek
    3. Dep het hele oppervlak van de stoel met de doek
    4. Maak een andere schone doek nat en dep om zo goed mogelijk af te spoelen
    5. Gebruik ten slotte een derde doek om het meeste vocht weg te vegen

Advertisement
Creativo

Creativo

Bij hardnekkiger vlekken: gedenatureerde alcohol, of witte azijn of wasmiddel.


Je kunt dan een product bereiden waarin je, in plaats van water, een mengsel gebruikt van water en witte azijn of gedenatureerde alcohol in gelijke delen, waaraan je een scheutje wasmiddel toevoegt (Marseillezeep is ook goed). Doe altijd eerst een test op een verborgen plek op de bekleding om te zien of de stof goed of slecht reageert op contact met deze middelen.
 
Anders kun je direct (altijd na een test) eerst een heel klein beetje alcohol of azijn op de afzonderlijke vlek gieten, dit laten inwerken en vervolgens een beetje water en zeep gebruiken om de reiniging te voltooien zoals in de oorspronkelijk aangegeven methode.

Succes!

Advertisement