Probeer muggensteken te voorkomen met deze 5 doe-het-zelf-methoden

door Skip

16 Augustus 2022

Probeer muggensteken te voorkomen met deze 5 doe-het-zelf-methoden
Advertisement

Er gaat geen enkele zomer voorbij zonder dat we ons op alle mogelijke manieren moeten bewapenen zodat we dagelijks niet onder de muggenbulten zitten. Sommige mensen trekken hen meer aan sommigen minder, maar min of meer zijn we allen het slachtoffer van een paar beten door deze irritante insecten, dit met een nagenoeg dagelijkse regelmaat.

We kunnen valletjes gebruiken, sprays voor op onze lichamen, of van die sprays die je in de kamer kan vernevelen, kaarsen of rookstaven laten branden. Ten slotte kunnen we ook nog een paar andere meer doe-het-zelf-oplossingen thuis proberen en voorzorgsmaatregelen treffen. Hieronder zullen we over een aantal maatregelen wat vertellen.

Advertisement
pixnio.com

pixnio.com

  • Let om te beginnen vooral op stilstaand water:het is bekend dat muggen daarin hun eieren leggen en dus is elke plek met stilstaand water een bron van insecten. Vergeet dus niet om dakgoten goed te reinigen, laat niet langdurig water staan in plantenschoteltjes, in kinderbadjes, drinkbakken van honden of vogels (ververs regelmatig). Probeer waar mogelijk, om geen voorwerpen met holle ruimtes buiten onbeschut te laten staan. Hierin kan zich water ophopen.  
  • Maak in huis gebruik van ventilatoren: Vooral vloer- en tafelventilatoren zijn handig. Muggen kunnen namelijk niet tegen een luchtstroom in vliegen, richt dus tijdens het doortochten de ventilatoren naar het venster zodat muggen niet van buiten naar binnen kunnen komen.
  • Probeer in plaats van rookstaven kamfer uit: die laat je even branden (net als wierook) in een afgesloten ruimte waar je even niet naarbinnen gaat. Maar wacht minstens een half uur alvorens weer daar naarbinnen te gaan. 
Advertisement
Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

  • Naast bestrijdingsmiddelen die je kan kopen of zelf thuis kan maken, kan je je verder nog behlpen door enkele druppels van een etherische olie toe te voegen, die oliesoorten kunnen beter muggen weren.
    Je moet hiervan wel uitsluiten of je niet allergisch bent voor de bestanddelen. Kies dan tussen eucalyptus, citroen, lavendel, kaneel, thijm, Grieks kattenkruid (Nepeta Parnassica), citronellagras of tea tree.
    Etherische oliën dienen nooit puur gebruikt te worden, los dus enkele druppels op in een olie die als drager kan dienen die je wel kan gebruiken op je huid. Naar het zich laat aanzien zijn er een aantal soorten die meer geschikt zijn om muggen mee te weren zoals neemolie of sojaolie.
    Als je liever iets koopt is het belangrijk om te weten dat het bestanddeel IR3535 (een synthetisch aminozuur) een nuttig onderdeel vormt in de samenstelling van bestrijdingsmiddelen, gezien dit het reukvermogen van muggen kan uitschakelen waardoor ze maximaal 8 uur na aanbrengen uit de buurt blijven van ons lichaam.

Heb jij een doe-het-zelf-oplossing die jouw voorkeur heeft? 

Advertisement