Train je armen zonder gewichten met 3 snelle oefeningen die iedereen kan doen

door Skip

15 Augustus 2022

Train je armen zonder gewichten met 3 snelle oefeningen die iedereen kan doen
Advertisement

Goed afgetrainde armen met goede spierspanning, dit resultaat krijg je niet met elke oefening die je dagelijks doet voor elkaar. Hoewel we het wel gewend zijn om te gaan lopen, hardlopen of een eind fietsen elke dag, zijn het de armen die niet in het bijzonder worden getraind. Ongetwijfeld brengt je hele lichaam bewegen veel goeds met zich mee op vele vlakken, maar wat betreft de biceps en triceps is het wel noodzakelijk om enkele specifieke oefeningen erbij te doen.

Dat hoeft dan ook niet meteen te betekenen dat je apparaten nodig hebt voor deze oefeningen of dat je matjes moet neerleggen of jezelf in bepaalde outfits moet hijsen. Er bestaan namelijk een aantal effectieve oefeningen die je kan waar het je maar uitkomt. Je gebruikt geen gewichten en de oefeningen zijn snel en makkelijk te doen. TikTokker Cassie (@blogilates) toont deze oefeningen ook op haar profiel. 

via @blogilates/TikTok

Advertisement

Voor de triceps: van je af duwen

Voor de triceps: van je af duwen

@blogilates/TikTok

De eerste oefening waar @blogilates mee komt bestaat uit het maken van simpele bewegingen waarmee je je triceps in het bijzonder mee kan trainen. Je moet je armen van je af duwen.

 1. Ga staan met je benen een beetje uit elkaar en houd je rug en schouders goed recht.
 2. Buig je armen terwijl je je ellebogen ter hoogte van je schouders houdt en je handen open voor je op borsthoogte.
 3. Duw je handen van je af waarbij je je armen strekt. Hierbij houdt je je handen nog steeds ter hoogte van je schouders.
 4. Keer terug naar de basispositie en herhaal deze bewegingen gedurende een minuut. 

Advertisement

Voor de schouders: Je armen boven je hoofd ronddraaien

Voor de schouders: Je armen boven je hoofd ronddraaien

@blogilates/TikTok

 1. Ga ook nu weer staan en zet je benen een beetje uit elkaar. Nu bevinden je armen zich echter langs je lichaam. 
 2. Breng je handen naar je heupen, er net voor, en houd hierbij je armen gestrekt. De rug van je handen wijst naar de borst, houd elke hand in een hoek van 90° zodat het samen met je arm een rechthoek vormt.
 3. Steek nu beide armen boven je hoofd zonder de houding van je handen te veranderen.
 4. Keer terug naar de basispositie en herhaal de beweging en ga gedurende een minuut op en neer.

Voor de biceps: curls

Voor de biceps: curls

@blogilates/TikTok

 1. De beginpositie van het lichaam is hetzelfde als bij de andere oefeningen. Nu moet je je armen buigen ter hoogte van je schouders, raken de ellebogen elkaar en bal je je vuisten, die elkaar ook raken. Samen vormen ze een "L".
 2. Doe nu net alsof je halters in je handen hebt en laat alleen je onderarmen zakken. Je armen blijven verder op dezelfde plaats en zijn nu gestrekt voor je uit ter hoogte van je schouders.
 3. Breng je onderarmen weer omhoog, nog steeds met gebalde vuisten dichtbij elkaar en laat dan weer zakken. Herhaal deze bewegingen een hele minuut lang.

Nu heb je een hele reeks oefeningen gedaan in slechts drie minuten. Herhaal de serie totaal drie keer gedurende net geen tien minuten per dag, meerdere keren per dag. Kijk zelf hoe makkelijk deze oefeningen zijn!

Advertisement