Maak je huis op 6 manieren inventief schoon met doodgewoon koolzuurhoudend water

door Skip

13 Augustus 2022

Maak je huis op 6 manieren inventief schoon met doodgewoon koolzuurhoudend water
Advertisement

Er is een tweedeling in de wereld van mensen die liever spa rood drinken om de dorst te lessen of spa blauw drinken, dus wel of geen koolzuur. Het verschil zit hem, zoals we allemaal wel weten, in het feit of er wel van die bubbels in zitten die het anders laten smaken en misschien zelfs de consistentie van het water zelf veranderen. En zo gebeurt het dus dat er altijd prik is en dat ieder zijn lievelingsmerk heeft.

Wanneer aan de overal op aarde aanwezige vloeistof koolzuur wordt toegevoegd dan wordt het bruisend. Door deze bijzonderheid schijnt het water niet alleen anders te smaken, maar kan het je ook nog eens helpen bij enkele schoonmaaktaken in en buitenshuis! Lees verder om hier meer over te weten te komen.    

Advertisement
pxhere.com

pxhere.com

  • Sieraden: vul een schoteltje met bruisend water, voeg een paar druppels afwasmiddel voor kostbaar vaatwerk toe en laat de te reinigen sieraden weken. Dit kan enkele uren of zelfs een hele nacht zijn en hoef je ze dan alleen maar een beetje te verplaatsen in dat mengsel, afspoelen en drogen met een zachte doek.
  • Autoruiten: wanneer je even geen speciaalreiniger hebt maar je wel enkele vieze korsten vuiligheid van de voorruit moet wegkrijgen dan kan je bruisend water gebruiken, dat je over het glas moet gieten. Sommigen gebruiken ook bruisend water op spiegels in huis!
Advertisement
Reddit

Reddit

  • Vlekken op kleding: als je snel bent vlak nadat er een vlek is ontstaan door eten of drinken lijkt bruisend water erop doen effectiever te zijn dan plat water. Dit geldt ook voor bekleding van meubilair! Giet er een beetje water over en dan voorzichtig deppen met een zachte doek.
  • Potten en pannen: wanneer licht aangebrande voedselresten achterblijven op de bodem van pannen dan is dat altijd een rotklusje om die te verwijderen. Buiten normaal in water met sop laten staan of zelfs in azijn kan je het ook proberen met een beetje bruisend water wanneer de pan nog warm is.
blaueaugen26/Reddit

blaueaugen26/Reddit

  • Oppervlakken van steen: in de keuken, badkamer en elders tref je stenen oppervlakken aan die nooit met ontvetters of agressieve reinigingsmiddelen zouden mogen worden gereinigd. Als alternatief kan je bruisend water proberen. 
  • Servies van keramiek, glas en porselein en rvs: Juist omdat het zo doeltreffend werkt en niet agressief is wordt bruisend water ook gebruikt om deze materialen te reinigen en te laten glanzen. Sommigen laten zilveren bestek weken in bruisend water gedurende enkele minuten alvorens te drogen en de tafel ermee te dekken; naar het schijnt gaat het er nog meer door glanzen!

Zelf ook ooit iets proberen schoon te maken met bruisend water?

Advertisement