Maak je gootsteen grondig schoon met een boor. De TikTok-truc om zelf te proberen

door Skip

25 Augustus 2022

Maak je gootsteen grondig schoon met een boor. De TikTok-truc om zelf te proberen
Advertisement

Er zijn mensen op deze wereld die al toen ze klein waren elk geheim van het schoonmaakvak hebben geleerd. Anderzijds heb je mensen die niet eens weten waar ze moeten beginnen. Zo heb je dus mensen voor wie het normaal is om tijdens periodieke schoonmaaksessie door de kamers te en grondig te boenen, terwijl schoonmaken bij anderen niet eens opkomt om te doen, en als het dan toch moet dat ze dan niet altijd bevredigend resultaat krijgen.

De gootsteen in de keuken bijvoorbeeld is een van die plekken in huis waar zich niet alleen continu etensresten bevinden of andersoortig vuil, vaak heb je ook te maken met hardnekkige kalk door de mineralen die in het leidingwater zit. En als je dan regelmatig vergeet grondig alle hoekjes en plekjes te reinigen, dan moet je steeds harder je best doen uiteindelijk.

Daarom zijn we dus altijd op zoek naar een methode die effectief en wellicht ook wat sneller en simpeler is dan een andere aanpak. Een boor gebruiken zou daaronder kunnen vallen, zoals is te zien in vele video's op TikTok. 

via @nottheworstcleaner/TikTok

Advertisement
@nottheworstcleaner/TikTok

@nottheworstcleaner/TikTok

Een van de accounts die veel kijkers heeft getrokken juist om de gehanteerde schoonmaaktechniek wat betreft de gootsteen is @nottheworstcleaner die in een van zijn eerste video's een schoonmaakstappenplan toonde waar een boor in voorkomt.

Hierbij wordt er niet een bitje gebruikt waar je iets mee kan perforeren, logischerwijs, maar een speciaal gemaakte borstel waarmee je jezelf een hoop inspanning kan besparen. Op sites online als in ijzerwarenhandels, doe-het-zelf-zaken zijn pakketten te vinden met allerlei borstelopzetstukken. Deze kunnen worden gebruikt voor schoonmaken. 'n Beetje anders misschien, maar ook leuker om deze gereedschappen te gebruiken wanneer je aan die saaie poetsklus moet beginnen.

In de video van deze TikTokker zien we soweiso de stap met de boor voorbijkomen. Maar er gebuert meer bij deze grondige schoonmaak. De combi baking soda en azijn wordt gebruikt voor de afvoer van de gootsteen (verwijdert vieze geurtjes en ontstopt), maar ook ontvetter en sponsjes die dan met de hand worden gebruikt. Maar de dame in kwestie zegt erbij dat deze echt grondige schoonmaakklus zo eentje is die eens in de zoveel tijd gedaan moet worden. Ziet er interessant uit, vind je ook niet?    

Advertisement