Richt je huis in met pallets en ander herbruikbaar materiaal aan de hand van 10 prachtige ideeën

door Skip

09 Augustus 2022

Richt je huis in met pallets en ander herbruikbaar materiaal aan de hand van 10 prachtige ideeën
Advertisement

Je huis inrichten met stijl en een met een uiterst beperkt budget is mogelijk door oude voorwerpen en materialen te hergebruiken die anders weggegooid zouden worden. Van die materialen zijn het vooral pallets die het populairst zijn omdat die zich heel goed lenen voor heel veel ontwerpen en zijn ze perfect voor vrijwel elke ruimte in huis; zelfs in de tuin.

De vele andere materialen en voorwerpen die mogelijk hergebruikt kunnen worden mogen er ook zijn. Door te hergebruiken geef je heel weinig uit en kan je prachtige resultaten neerzetten die helemaal niet onder doen voor professioneel geproduceerde meubelen.

Laat je dus inspireren door de suggesties die we voor jou hier hebben verzameld en misschien krijg je meteen wel zin om je ruimtes thuis, beter en voor weinig, radicaal anders in te richten. 

Advertisement

Een wit geschilderde pallet waar je meteen ook een prachtige plekje met spiegel van kan maken, in een hoekje of ergens in de woonkamer. 

Advertisement

Zithoeken gemaakt van pallets op de veranda en in de tuin zorgen meteen voor een relaxte sfeer en zijn een aangename plek om avonden in goed gezelschap door te brengen. 

Zelfs een fiets met een houten plank erop kan de blikvanger worden van een uiterst origineel ingericht hoekje in huis.

Ook hier weer een pallet, het centrale element, overal inzetbaar, kan magistraal dienstdoen als fijn keukeneiland op maat.

Ook mandjes in allerlei formaten, vormen en soorten materiaal kunnen goed van pas komen wanneer je je huis voor weinig geld wilt inrichten. Hier in dit voorbeeld zijn er een paar opgehangen in de toiletruimte in verschillende maten, zijn het prima plekken om handdoeken kwijt te kunnen en geven ze het toilet echt iets origineels.   

Advertisement

Een gewone houten plank kan, indien handig opgehangen en ingepast in de omgeving, veranderen in een heel chique bureau. 

Een pallet is niet alleen buitenshuis heel goed inzetbaar, je kunt er ook uitstekend woonkamers mee inrichten. Het is wel belangrijk om dan uit te vinden wat de juiste combinatie van kleuren en materialen is.

Advertisement

Sommige bedden, gemaakt van pallets, die we zo graag gebruiken, worden echte spektakelstukken en maken de gehanteerde stijl in de slaapkamer uniek.  

We moeten het toch echt even hebben over dit meubel met kleerhangers erin verwerkt! Dit is het bewijs van het feit dat je met recyclen wonderen kan verrichten en dat dit ding een geheel eigen en uniek uiterlijk heeft en in iedere ruimte in huis past.

Advertisement

Om af te sluiten een eettafel gemaakt van een deur. Een beetje gek idee misschien, maar je krijgt er nu wel zin in om het over te nemen, al is het maar omdat het zo apart en mooi is.

Wat zeg je ervan? Ben je nu niet in de verleiding gebracht om te proberen tenminste één van deze fantastische ontwerpen in elkaar te gaan zetten? 

Advertisement