Ideeën voor kleine balkons: hier zijn enkele originele tips over hoe je ze het beste kunt inrichten

door Natasja

05 September 2023

Ideeën voor kleine balkons: hier zijn enkele originele tips over hoe je ze het beste kunt inrichten
Advertisement

Een klein balkon of terras hebben is altijd een toegevoegde waarde. Naast de mogelijkheid om de was op te hangen en mooie planten te kweken, biedt deze plek ook een ruimte waar je naar hartenlust kunt ontspannen. Je kunt er een boek lezen, zonnebaden of een praatje maken met vrienden. Het geheim zit hem in het goed indelen van de beschikbare ruimte, zelfs als deze krap is.

In feite is het mogelijk om prachtige 'hoekjes' te creëren die comfortabel en zeer praktisch in gebruik zijn. Geloof je het niet? Hier zijn enkele fotografische voorbeelden waarvan we zeker weten dat ze je zullen betoveren.

Advertisement

1. Alles wat je nodig hebt is een bank en wat planten

Dat klopt: zelfs als je maar een paar vierkante meter hebt, kun je altijd het beste uit de ruimte halen door het aangenaam en gezellig te maken: met een comfortabele bank waar je samen kunt zitten - of alleen liggen - met uitzicht op een mooie panorama, een vloerkleed om een vintage stijl te benadrukken en een paar mooie groene planten, heb je alles wat nodig is om een balkon in te richten alsof het een prachtig schilderijtje is!

Advertisement

2. Een grote, gezellige bank

Nog minder ruimte dan op de vorige foto, geen probleem: een royale bank kan in feite alles worden wat je nodig hebt. Groot, comfortabel en geschikt voor één of meer personen; een rieten nachtkastje om een kaars op te zetten - misschien een boek - en een set gloeilampen om een intieme en ontspannen sfeer te creëren: heb je echt nog iets anders nodig om te ontspannen?

3. Ontwerp is alles

Als er weinig ruimte is om te benutten, kan het een verstandige keuze zijn om te investeren in een verfijnd en uniek vormgegeven meubelstuk, zoals in dit geval: elk detail is een perfecte combinatie van het fijne vlechtwerk van het meubel en het licht dat wordt geprojecteerd door de bolvormige lampen. Het resultaat zoals je kunt zien is zeer elegant en zeker comfortabel.

4. Recycling kan helpen

Een heel interessant idee dat wordt geïllustreerd door deze foto: elke beschikbare centimeter benutten door voornamelijk gerecycled materiaal te gebruiken, zoals deze houten pallet. Even eenvoudig als doeltreffend: hier is een bank gemaakt op een absoluut originele manier door houten pallets te gebruiken en er zachte kussens op te leggen. Een smeedijzeren tafeltje met een speciaal ontwerp en dat is het: ook hier een klein balkon dat een echte lust voor het oog is geworden.

5. Pure elegantie

Als je een iets grotere ruimte hebt, is het natuurlijk nog makkelijker om je fantasie de vrije loop te laten: op dit iets grotere balkon zijn een kleine bank en een tafeltje met twee stoelen, een wit tapijt en een houten kistje als voetenbankje geïnstalleerd. Het meest opvallende is hoe de afwisseling van witte en beige stoffen, die als gordijnen aan de muren zijn bevestigd, de hele ruimte perfect omlijst, waardoor het effect van een weelderige hotelkamer ontstaat! De opstelling van gordijnen en verlichting kan echt een verschil maken.

Advertisement

6. Sleutelwoord: recycling van houten 'kisten'

Soms is dat alles wat er nodig is: een reeks goed geplaatste houten kisten en er ontstaat meteen een bank! Een paar kussens en een deken maken het plaatje compleet. Tot slot het tafeltje, dat niets meer is dan... nog een kist, om precies te zijn.

Zoals je ziet is er niet veel voor nodig om je eigen hoekje van "emotioneel welzijn" te creëren. Verbeeldingskracht hebben en weten hoe je het beste kunt maken van alles wat je hebt is de oplossing: probeer te recyclen door met een "ander" oog naar ongebruikte dingen te kijken en ook jij kunt het beste uit je balkon/terras halen!

Advertisement