Ontdek hoe een broodtrommel een handig meubelstuk kan worden voor elke kamer in huis

door Natasja

21 Januari 2023

Ontdek hoe een broodtrommel een handig meubelstuk kan worden voor elke kamer in huis
Advertisement

Broodtrommels, die houten houders met een ronde lattenopening die doet denken aan een soort luik, zijn een item dat vroeger de huizen van grootouders sierde, maar eigenlijk nooit lang heeft ontbroken in de designtrends. Het kan vandaag de dag nog steeds heel gemakkelijk worden gekocht in veel winkels, waaronder de meubelgigant IKEA. 

En juist met een klassieke houten broodtrommel zoals die van het Zweedse bedrijf kan je veel compacte en kleurrijke meubelstukken maken die in elke kamer van het huis als opbergruimte voor alles kunnen dienen. Hieronder een voorbeeld.

via @craftfactory/TikTok

Advertisement
IKEA

IKEA

Zoals het TikTok-account @craftfactory laat zien, zijn er veel ideeën te maken van broodtrommels. Het exemplaar dat in de genoemde feed wordt gebruikt is het MAGASIN-model van IKEA, maar vrijwel identieke exemplaren zijn ook bij veel andere detailhandelaren te vinden.

Advertisement
@craftfactory/TikTok

@craftfactory/TikTok

Zoals te zien is in de video gepubliceerd door @craftfactory, is het mogelijk om met twee broodtrommels een badkamermeubel te maken: het is hoog en dun, compact, met twee gesloten planken en zeer kleurrijk.

Om zo'n project te maken heb je verf nodig om de houten kist naar wens te kleuren - in dit geval regenboogtinten op het deksel en wit voor de rest. Je hebt dan poten nodig om eronder te zetten, of pootjes van verschillende soorten, een boormachine, schroeven en alles wat je verder nodig hebt om de twee trommels stevig aan elkaar te bevestigen (schroeven, metalen plaatjes).

Begin met het schilderen van de broodtrommels in de gewenste kleuren. Als ze klaar en droog zijn, monteer je de poten aan de zijkant van één ervan, en verbind je de andere kant met de platen en schroeven aan de tweede broodtrommel. Zorg dat alles stevig en stabiel staat, en het meubelstuk is klaar om de ruimte in te richten.

Bekijk de werkwijze en het eindresultaat hier https://www.tiktok.com/@craftfactory/video/7169961616463629574?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1.

Dit is een idee dat kan worden aangepast en ook nuttig kan zijn voor het inrichten van andere kamers in huis: je hoeft niet altijd twee broodtrommels samen te voegen, en je hoeft het ook niet altijd verticaal te doen. Kortom, laat je fantasie de vrije loop en je kunt alles maken van een eenvoudig keukenaccessoire!

Advertisement