10 merkwaardige ideeën om met flair te decoreren door allerhande voorwerpen te recyclen

door Natasja

27 Juli 2022

10 merkwaardige ideeën om met flair te decoreren door allerhande voorwerpen te recyclen
Advertisement

Niemand raadpleegt nog de oude wereldbol; zilverwerk dat niet meer bij elkaar past en in lades blijft liggen; reizen met een verouderde hutkoffer is veilig noch efficiënt. Wat te doen met dergelijke voorwerpen, die zeker hun eigen charme hebben, maar die in feite alleen maar ruimte in huis innemen en stoffig worden? Als je ze niet wilt verkopen of weggeven, kun je ze redden door creatief te recyclen.

Vaak is het juiste idee voldoende om je te inspireren en te ontdekken dat je een vergeten voorwerp op zolder kunt gebruiken als een nieuw stuk woondecoratie. Planken, kasten, hanglampen en vele andere meubelstukken kunnen zomaar gemaakt worden!

Advertisement

Antieke koffers, met al de schoonheid van een vervlogen tijdperk, worden op elkaar gestapeld om een unieke  te creëren.

Advertisement

Een oude reiskoffer, voorloper van de huidige trolleys, kan worden voorzien van poten en open in een hoek worden gezet: met enkele planken erin gemonteerd, wordt het een zeer originele op maat gemaakte kast.

Soms is het gewoon een kwestie van verf! De oude ladekast in klassieke stijl kan met een beetje bladgoud worden geïntegreerd in een eclectische mix van meubels!

Een ander idee voor vintage koffers: maak er voetenbankjes van.

Wereldbollen zijn voorwerpen die je altijd doen dromen, en het is mooi om ze in de lucht te zien zweven, als zwevende werelden. Je kunt dit doen door ze in hanglampen te veranderen!

Advertisement

En waarom ook niet een hanglamp maken van een mooie papieren paraplu uit het Verre Oosten?

Het is jammer te bedenken dat zoiets groots en elegant als een vleugel niet meer wordt bespeeld en in plaats daarvan in stukken wordt geslagen, maar het komt ook voor dat de tijd, de vochtigheid en vele andere factoren het gebruik ervan voorgoed in gevaar brengen. In plaats van hem weg te gooien, kan hij in huis blijven als... boekenkast of barmeubel!

Advertisement

En je kunt zelfs het deel gebruiken waar het toetsenbord nog aan vast zit.

Het idee om van de vintage televisie een barmeubel te maken is altijd erg leuk.

Advertisement

En metalen bestek dat niemand meer gebruikt, worden haken om kleren aan op te hangen en niet alleen dat, maar ook originele meubelhandgrepen!

Heb je wel eens oude voorwerpen op deze merkwaardige manieren gerecycled?

Advertisement