x
Tafeldecoraties met oude laden: 10 transformaties…
Gele orchideeënstengel: mogelijke oorzaken en remedies 11 keer waarbij het verlangen naar originaliteit twijfelachtige resultaten heeft opgeleverd

Tafeldecoraties met oude laden: 10 transformaties waar je inspiratie uit kunt halen om creatief in te richten

02 Augustus 2022 • Door Natasja
1.255
Advertisement

Het kan gebeuren dat je een oud meubelstuk weg moet doen omdat het niet meer gebruikt kan worden, of dat je besluit het te veranderen in iets totaal anders, door sommige onderdelen te verwijderen en andere aan te passen. Zo verdwijnt een meubelstuk dat oud is, om plaats te maken voor iets nieuws en origineels, en misschien worden oude laden die geen "thuis" meer hebben, daarbij nuttig zijn.

Er zijn veel manieren om ze creatief te recyclen, en een van de gemakkelijkste is om ze om te toveren tot mooie tafeldecoraties die het hele jaar door kunnen worden gebruikt, en misschien ook als handige opberghouders en niet alleen als DIY decoraties. Kijk eens naar de ideeën hieronder om er een te vinden die misschien bij jou past.


Neem enkele eenvoudige glazen potten, vul ze met bloemen en plaats ze in de lade, vooral als die smal en lang is. Et voilà, een tafeldecoratie.

In plaats van de potten met bloemen kun je er mooie kaarsen inzetten, en ze 's avonds aansteken, het hele jaar door. Afhankelijk van het seizoen, kun je bladeren, bloemen of zelfs fruit rondom plaatsen.

Advertisement

Ook een meubelstuk waar de laden er nog in zitten, kan worden gebruikt als een originele tafeldecoratie met een vintage tintje.

En vergeet ook de kleinste en meest compacte laden niet: het kunnen absoluut schattige bloemhouders worden.

Een ander idee, dat ook nuttig is voor, ruwe,  houten kisten, is om er houders van te maken voor vetplanten, met een beetje aarde en vervolgens stenen om het oppervlak te bedekken voor een prachtig effect.

Met binnenvakken dienen de smalle laden als perfecte houders, niet alleen als tafeldecoraties!

Ook lage en brede exemplaren kunnen tafeltjes versieren, vooral die in de woonkamer. En voor een extra touch kun je houten voetjes toevoegen.

.. Of eventueel ook van hars of nepglas.

De potten met de bloemen kunnen eventueel bestekhouders worden: perfect voor een feest met buffet.

Zie de lade als een pothouder, vul hem met potjes met plantjes en je bent klaar. Ideaal om kruiden in huis te hebben.

Heb je al eens oude laden op een soortgelijke manier gerecycled?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt