6 alternatieve toepassingen van talkpoeder die van pas komen in het dagelijks leven

door Natasja

26 Juli 2022

6 alternatieve toepassingen van talkpoeder die van pas komen in het dagelijks leven
Advertisement

Talkpoeder wordt gewoonlijk gebruikt om wrijving en daaruit voortvloeiende irritatie van de huid te voorkomen, vooral wanneer deze vochtig is. Daarom wordt het veel gebruikt bij kinderen, maar vaak ook bij de volwassen. In huis kan het verder een onschatbare bondgenoot worden bij het schoonmaken van ramen, omdat het deze in slechts enkele stappen kan doen glanzen. Maar dat is niet het enige.

Dit bijna ontastbare en vaak geparfumeerde poeder kan namelijk ook van pas komen bij andere gelegenheden in het dagelijks leven, en aangezien het ook een vrij goedkoop product is, is het de moeite waard deze extra toepassingen te ontdekken. We geven er hieronder enkele aan.

Advertisement
Pxhere

Pxhere

  1. Om knopen los te maken. Wanneer een halsketting in de knoop raakt en bij het losmaken ervan het gevaar bestaat dat het breekt, gebruik dan wat talkpoeder, dat als glijmiddel kan fungeren zonder iets te beschadigen.
  2. Om zand te verwijderen na het strand. Na het verlaten van het strand, wil je in je auto stappen of misschien een hapje gaan eten, een wandeling gaan maken. En er is niets vervelender dan zand en zout aan je huid te voelen kleven. Wrijf zachtjes wat talkpoeder op je lichaam en je komt er gemakkelijk van af.
  3. Als de houten vloer kraakt, giet dan wat talkpoeder in de spleet tussen de planken. Het zal de wrijving helpen verminderen en ook het geluid dempen.
  4. Het is ook zeer handig in rubberen of latex handschoenen, vooral wanneer het warm is en je zweet of je handen vochtig zijn. Ook dan werkt het als een smeermiddel en kan je ze snel aan- of uittrekken, zelfs als ze precies de goede maat hadden en niet groter.
  5. Als het warm is, kan het ook helpen voorkomen dat de lakens te veel aan het lichaam kleven als je er wat tussen deze twee aanbrengt.
  6. Als je boeken wilt herstellen die door vocht zijn verpest, leg ze dan op een lichte, droge plaats en strooi wat talkpoeder tussen de bladzijden; laat de boeken gedurende enkele uren open en rechtop staan, met de bladzijden zo open mogelijk.

Advertisement
Creativo

Creativo

Soms kunnen vergelijkbare resultaten worden bereikt door het talkpoeder te vervangen door eenvoudig maïszetmeel, dat je normaal in huis hebt als je niet gewend bent geparfumeerd talkpoeder te gebruiken. Heb je deze remedies wel eens geprobeerd?

Advertisement