9 gevallen waarin het ontwerp van voorwerpen je verrast met onverwachte details

door Natasja

24 Juli 2022

9 gevallen waarin het ontwerp van voorwerpen je verrast met onverwachte details
Advertisement

Wie houdt er niet van comfortabele of goed doordachte details in de voorwerpen die we kopen, wat voor soort ze ook mogen zijn? Zeker, er zijn momenten dat we details over het hoofd kunnen of moeten zien ten gunste van een voordeligere prijs, maar wanneer deze toevoegingen aanwezig zijn op alledaagse artikelen kunnen ze ons op een aangename manier verrassen. Zo waarderen we uiteindelijk meer iets dat op zichzelf misschien niet zo gedenkwaardig was.

Het is een beetje zoals de filosofie van het waarderen van de kleine genoegens van het leven, maar dan toegepast op het ontwerp van allerhande voorwerpen. Hieronder staan er een paar die werden voorgesteld door webgebruikers die aangenaam verrast waren door een of andere 'easter egg'.

Advertisement
tomyan112/Reddit

tomyan112/Reddit

Een McDonald's hamburger doosje met een vakje voor een eenpersoons pakje van een van de sauzen.

Advertisement
jimbolic/Reddit

jimbolic/Reddit

Vingertopjes voor wie documenten of bankbiljetten doorbladert, en voor wie die pijnlijke snijwondjes in de vingers, veroorzaakt door de velletjes papier zelf, wil vermijden, zijn op zichzelf al een wat ongewoon gadget, maar deze pakjes met een gaatje dat precies de juiste maat heeft om duidelijk te maken of de maat van de verkochte vingertopjes geschikt is voor de vingers van de kopers, zijn werkelijk geniaal.

Dr_Zol_Epstein_III/Reddit

Dr_Zol_Epstein_III/Reddit

Dit is het visitekaartje van een ongediertebestrijdingsbedrijf, dat ook dienst doet als kakkerlakkenval!

Reddit

Reddit

Wie houdt er niet van een verpakking die zo goed uitlegt hoe elk onderdeel van de montageset gebruikt moet worden?

squid50s / Reddit

squid50s / Reddit

Op het eerste gezicht is het gewoon een stropdas met een zeer minimalistisch herhalend patroon, maar als je goed kijktzijn het veel rijen 'muis': zowel in de zin van het dier als van het aanwijsapparaat dat we voor computers gebruiken. Voor beide wordt hetzelfde woord gebruikt!

Advertisement
Deannerzz / Reddit

Deannerzz / Reddit

Het bandje van een jurk dat een lusje heeft waaraan het bh-bandje kan worden vastgemaakt, is een uitvinding die aan elke jurk zou moeten worden toegevoegd!

Flying_Blueberry559 / Reddit

Flying_Blueberry559 / Reddit

Een idee dat ook perfect is voor een DIY project: een geheim vak onder het tafelblad, dat je hoe je maar wilt kunt gebruiken. Het belangrijkste is ook dat je hem regelmatig openmaakt en schoonmaakt, anders zullen er nog meer verrassingen in zitten!

Advertisement
DARKUNIT22 / Reddit

DARKUNIT22 / Reddit

Dit is de boodschap die op de onderkant van een verzenddoos staat: "bedankt voor het hergebruik of de recycling van deze doos. Met vriendelijke groet, De Bomen'.

PaganiMan27 / Reddit

PaganiMan27 / Reddit


Er is iets heel bevredigends aan een logo dat leesbaarheid en de doeltreffendheid van de boodschap kan combineren in een mooie en duidelijke afbeelding. Dit t-shirt nodigt mensen uit om de fiets te gebruiken om zich door de stad Amsterdam te verplaatsen, en doet dit met een opschrift dat zegt 'Sail by bike', en het woord 'sail' vormt de omtrek van een fiets!

Wat zijn de meest briljante ontwerpvoorbeelden die je bent tegengekomen?

Advertisement