11 ideeën om te kopiëren om balkons of veranda's gezelliger te maken met behulp van pallets

door Natasja

18 Juli 2022

11 ideeën om te kopiëren om balkons of veranda's gezelliger te maken met behulp van pallets
Advertisement

De internationale term pallet verwijst gewoonlijk naar een laadplateau, die houten structuur waarop goederen worden uitgeladen, vooral bij commerciële activiteiten.

Vandaag de dag wordt het palet eigenlijk veel gebruikt door degenen die zich bezighouden met creatief recyclen en inrichten. Er zijn talloze dingen die ervan gemaakt kunnen worden. Sommige zijn perfect voor het inrichten van balkons en veranda's en het creëren van fantastische ontspanningshoeken om momenten of avonden alleen of in gezelschap door te brengen.

Het enige wat je hoeft te doen is een vriend of een vertrouwd bedrijf, zelfs een supermarkt, te vragen je een paar pallets te geven. Ze zullen af zijn van het materiaal dat moet worden verwijderd en jij zult, zonder kosten, beschikken over het hoofdmateriaal voor creaties waar architecten en binnenhuisarchitecten jaloers op zouden zijn. Waarschijnlijk kan je een beetje vindingrijkheid, verbeeldingskracht, handigheid en de ideeën die we hieronder voorstellen wel gebruiken.

Advertisement

Probeer eens een balkonzithoek te maken met pallets. Je zult matrassen en kussens moeten gebruiken om een bankje met het pallet te creëren en daarna kun je je uitleven met je favoriete details. Kies dus voor lichtjes, kaarsen, geurende planten, poefs, meer kussens en wat je maar het prettigst vindt om te ontspannen.

Advertisement

Het gebruik van pallets om prachtige verticale tuinen te creëren, misschien om toe te voegen aan de woonkamer, is een van de meest populaire en meest gebruikte ideeën als het gaat om het recyclen van pallets.

Je kunt het op verschillende manieren gebruiken, naargelang je het liever aan de ene of van de andere kant aan de muur hangt. Het vlakke gedeelte, het deel waar men de goederen op laat rusten, kan dienen als rooster of steun om er rechtstreeks planten aan op te hangen. Als je daarentegen gebruik wilt maken van het deel dat op de vloer rust, kunnen van de poten van de pallet handige plantenhouders worden gemaakt.

En in de zithoek op de veranda, naast de bank en de verticale tuin, kun je een pallet tafel toevoegen. Je kunt het gebruiken zoals het is, alleen door het op de grond te zetten, voor een meer rustieke of wilde stijl. Of, als alternatief, overschilderen of bedekken met wat je maar wilt. Er zijn geen grenzen aan persoonlijke creativiteit.

Door twee of meer banken samen te voegen en ze verticaal te plaatsen met toevoeging van een steunvlak, krijg je een hogere tafel of een meubel dat tegen de muur kan worden geplaatst om bijvoorbeeld te dienen als barhoek waar je je drankjes en hapjes kunt neerzetten.

Advertisement

Wat aperitieven, drankjes en barhoeken betreft, een ander origineel idee is om het palet aan de muur te hangen en het te gebruiken als flessenhouder.

Wat dacht je van het idee een badkuip ervan te maken? Als je over een voldoende ruime veranda beschikt, is een wellness-hoek precies wat je nodig hebt.

Advertisement

Het creëren van een kleine gazebo met ingebouwde zitjes kan de sfeer op balkons en veranda's echt veranderen.

Terwijl een schommel met pallets, touwen en kussens de ruimte uniek zal maken en de dagen die je op de veranda doorbrengt nog comfortabeler en aangenamer.

Advertisement

En tenslotte kun je met pallets verschillende zitmeubelen en krukjes maken in alle soorten, vormen en maten.

Kleine, kleurrijke krukjes zijn een veelzijdig en leuk idee voor elk type omgeving.

Kortom, zorg voor wat pallets en begin met het verfraaien van je buitenruimte. Je kunt zoveel doen met creativiteit!

Advertisement