Deze vrouw op TikTok kreeg haast per toeval voegen in een handomdraai moeiteloos schoon

door Skip

09 Augustus 2022

Deze vrouw op TikTok kreeg haast per toeval voegen in een handomdraai moeiteloos schoon
Advertisement

Het is algemeen bekend dat die kleine tussenruimte tussen vloertegels gewoon een magneet is voor viezigheid. Je ziet het namelijk al heel snel wanneer voegen gaandeweg steeds donkerder en smeriger worden wanneer je die niet met regelmaat en aandacht schoonmaakt.

Als je een stoomreiniger hebt kan je jezelf een hoop moeite besparen, maar er zijn ook talloze vaak heel effectieve doe-het-zelf-oplossingen waar je op terug kan vallen afhankelijk van de situatie. En dan heb je verder ook nog een schijnbaar echt vlotte en makkelijke manier die toevallig werd ontdekt door een TikTok-gebruiker.

via @livecomposed/TikTok

Advertisement
Video tutorial via @livecomposed/TikTok

Video tutorial via @livecomposed/TikTok

Bij deze methode wordt er geen gebruik gemaakt van baking soda, citroenzuur, citroensap, waterstofperoxide, tandpasta's en soortgelijke (alle beruchte ingrediënten die je terugziet in dit soort huismiddeltjes) en dat je dan eindeloos op je knieën moet zitten en over elke voeg moet wrijven met speciale of zelfs (oude tanden)borsteltjes.

Een prima ontvetter voor oppervlakken kan al voldoende zijn zo laat @livecomposed zien in haar video.

Het overkwam haar dat ze per ongeluk ontvetter over de vloer uitgiette en toen ze dit met een gewone vloermop verdeelde over de vloer zoals ze dat normaal gezien doet, zag ze dat de voegen tussen de tegels weer brandschoon waren.

Toen testte ze haar methode:

  1. Eerst giette ze nog wat vloeibare ontvetter over de vloer uit.
  2. Met behulp van een voegenborsteltje (een gewone borstel kan ook) wreef ze het goedje uit over de te reinigen tussenruimtes maar wreef ze niet om de viezigheid te verwijderen.
  3. Kort daarop ging ze met een vloermop aan de gang als was ze de vloer aan het reinigen waarbij ook het vuil tussen de voegen werd meegenomen.

Met welke ontvetter kan je dit doen? Volgens @livecomposed heeft ze een niet niet-giftige ontvetter gebruikt die veilig is voor de eigen gezondheid of voor die van je kinderen en huisdieren. In de opmerkingen onder de video laat men weten dat het regelmatig toepassen van deze methode, waarbij bepaalde zeer krachtige industriële ontvetters wordwn gebruikt, uiteindelijk niet alleen schadelijk zijn voor de gezondheid, maar dat je vloer er ook een beetje aan gaat.

Iemand schreef:"Ja dit werkt tijdelijk, maar de glanzende toplaag op de tegels verdwijnt dan ook en gaandeweg vreet het ook het oppervlak aan." Nog iemand merkte op:"Pas op, na verloop van tijd komen er ook gaten in de voegenkit te zitten. Na een tijdje had ik spijt van deze methode.

Het is onze aanbeveling om vooral niet al te agressieve ontvetters te gebruiken en om alleen zo nu en dan een beroep te doen op deze oplossing, bijvoorbeeld wanneer voegen echt heel vies zijn; voor de normale onderhoudsbeurten zullen de gebruikelijke methodes waarschijnlijk voldoen, al moet je daar wel een beetje harder voor werken. 

Advertisement