x
Tuinierpassie: 11 verbazingwekkende…
Licht in de tuin: 11 ideeën voor een vleugje magie met de juiste verlichting Rugspieren: 4 eenvoudige oefeningen om de rug te verstevigen en te versterken

Tuinierpassie: 11 verbazingwekkende creatieve projecten gedeeld op Facebook

04 Augustus 2022 • Door Natasja
1.352
Advertisement

We weten hoe wijdverspreid tuinieren overal een passie is. Het is een ontspannende en in sommige opzichten verkwikkende hobby en voor degenen die het geluk hebben een huis met een tuin te bezitten, kan het onberispelijk maken ervan essentieel worden. Creativiteit in deze zin helpt veel, want we hebben het hier over een iets ruimere betekenis van tuinieren dan alleen het verzorgen van planten.

We hebben het over creatief tuinieren, een trend die alles omvat wat een tuin spectaculair wil maken. Er is een Facebook-groep genaamd https://www.facebook.com/groups/creativegardening1, die meer dan een miljoen leden heeft. Hier delen gebruikers van over de hele wereld, die gepassioneerd zijn over creatief tuinieren, trots hun voltooide projecten. We hebben er hieronder een paar uitgekozen om je een idee te geven van waartoe creativiteit in staat is. En wie weet, misschien vind je wel ideeën om na te maken.


Potten waarin sprookjesachtige miniatuurdorpen met huizen, straten en tuinen zijn nagebouwd, zijn wijdverbreid, maar laten je altijd met open mond staan bij hun schoonheid en kleinheid.

Een verzorgde en kleurrijke verticale tuin, die de hele gevel van een huis in Zuid-Frankrijk bedekt, is een even prachtig gezicht.

Advertisement

En er zijn er mensen die ook 's nachts van hun tuin willen genieten en ongelooflijke verlichtingssystemen creëren die lichten met hypnotiserende vormen projecteren.

Zelfs een afgehakte boomstam kan een vruchtbare bodem voor creativiteit worden waar een fantasierijk sprookjesland kan worden ontstaan.

Versierde plantenpotten met daaraan klimmende nepdieren kunnen de aanblik volledig veranderen. Een mooi lieveheersbeestje, in dit geval, is een zeer origineel idee.

Advertisement

En dan zijn er nog de potten in de vorm van gezichten, waarbij de planten idealiter het haar namaken, nog zo'n buitengewone en schilderachtige inspiratiebron.

Een scène uit een kinderprentenboek, nagespeeld met beelden van de personages, en de tuin krijgt meteen een sprookjesachtige sfeer.

Advertisement

Deze kleurrijke rozen die de vorm van de boog volgen, vormen een waanzinnige blikvanger.

En er zijn er die, voor de ontspanningshoek, bedachtzaam een romantische sfeer hebben gecreëerd, bijna zoals een tuin in de Provence. Hangende planten en lampen scheppen een bijzonder schilderachtig beeld en een zeer ontspannen sfeer.

Advertisement

Sculpturen gemaakt van planten en groen zijn een andere must voor wie dat kan maken. Deze sculptuur, die een bruid lijkt voor te stellen door het boeket dat ze vasthoudt, slaagt erin het idee te geven van een elegante vrouw en is werkelijk prachtig.

Van een kano een moestuin maken is ook zonder twijfel een goed idee met een grote visuele impact.

En zou je een van deze projecten in je tuin willen namaken?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt