6 eenvoudige en creatieve trucs die je thuis kunt gebruiken om het dagelijks leven te vereenvoudigen

door Natasja

05 Augustus 2022

6 eenvoudige en creatieve trucs die je thuis kunt gebruiken om het dagelijks leven te vereenvoudigen
Advertisement

In weinig tijd en met maar een paar handelingen een bevredigend resultaat bereiken is de definitie van een briljante truc waardoor stress verdwijnt. En soms is het juist de opeenstapeling van vele kleine dagelijkse ergernissen die je dagelijkse humeur verpest, dus waarom zou je de ergernis niet bij voorbaat voorkomen door een geheel persoonlijk arsenaal van geniale trucs en foefjes toe te passen?

In huis komen trucjes altijd van pas, dus het is de moeite waard om ze toe te passen: van de methode om veel kerstomaatjes in één keer te snijden tot de methode om een beslagen badkamerspiegel na elke douchebeurt te vermijden, hier zijn 6 life hacks die de moeite waard zijn toe te passen, al was het maar voor een klein moment van plezier en voldoening zo nu en dan.

Advertisement
Clean Freak & Germaphobe/YouTube

Clean Freak & Germaphobe/YouTube

Vuilnis veroorzaakt altijd onaangename geuren, zowel in de keuken als in de badkamer, zelfs als alle oppervlakken in de ruimte zijn schoongemaakt en brandschoon zijn en lekker ruiken. Dus, terwijl je wacht op het juiste moment om de emmer te legen, waarom ontgeur je hem niet op een doeltreffende en goedkope manier? Je zult vast wel eens watjes gebruiken, of keukenpapier. Als ze niet erg vuil zijn maar toch moeten worden weggegooid, kunnen ze worden doordrenkt met een paar druppels van een essentiële olie naar keuze, en zo een verfrisser worden zonder verspilling.

Advertisement
Clean Freak & Germaphobe/YouTube

Clean Freak & Germaphobe/YouTube

Het is vervelend om de badkamerspiegel telkens te moeten schoonmaken als er heet water wordt gebruikt, maar er is een trucje zodat je het niet elke keer hoeft te doen: smeer een laagje scheerschuim (wit, geen gel) op het glas en veeg het er vervolgens af met een doek, zonder het af te spoelen. Zo heb je dagenlang geen last meer van een beslagen spiegel!

Als de stofzuiger geen mondstuk heeft waarmee je in de meest lastige spleten kunt komen, zoals misschien de raamlijsten, kun je de kartonnen kokers van wc-papierrollen gebruiken, die een soort DIY accessoire worden.

Maja East/YouTube

Maja East/YouTube

Een video die de hele wereld is rondgegaan: hij is gemaakt door Maja East en toont de zeer eenvoudige handeling om de deksels van de pannen op de handgrepen van de pannen zelf te plaatsen, om te voorkomen dat ze in de keuken rondslingeren. Een heel handige truc wanneer er niet veel ruimte beschikbaar is, en een die uitstekend werkt met de meeste panmodellen.

@steph230"/TikTok

@steph230"/TikTok

Bij het koken van broccoli verwijderen we meestal eerst de stronk, met de dikkere, hardere steel, en koken dan de uiteinden in water. Je kunt jezelf veel tijd besparen door de hele broccoli ondersteboven in het water te leggen, met de steel naar buiten, en vervolgens, wanneer het deel dat je nodig hebt door en door gaar is, kun je het eruit halen en veel sneller in één keer (of misschien twee) doorsnijden, waarbij je de topjes van de steel zelf scheidt!

Advertisement
DaveHax/YouTube

DaveHax/YouTube

Kerstomaatjes doormidden snijden kost altijd wat tijd. Maar als je ze tussen twee borden legt (of ook tussen een snijplank en een plat deksel, zoals die van voedselbakken of zelfs het deksel van sommige potten), in één enkele laag, en je het bovenste bord (of deksel) een beetje naar beneden drukt, dan hoef je alleen maar een groot, scherp mes door de opening tussen de twee borden (of tussen de snijplank en het deksel) te steken en met één snede snijd je ze allemaal in tweeën.

Kende je deze trucs al?

Advertisement