8 vindingrijke ideeën om een oude stoel te recyclen en er een prachtig meubelstuk van te maken

door Natasja

02 Augustus 2022

8 vindingrijke ideeën om een oude stoel te recyclen en er een prachtig meubelstuk van te maken
Advertisement

De mogelijkheden van creatief recyclen zijn eindeloos en zelfs schijnbaar onbruikbare meubels en voorwerpen kunnen aangename verrassingen inhouden, net als oude stoelen. Zelfs de meest beschadigde exemplaren kunnen worden omgetoverd tot prachtige DIY inrichtingselementen. Van plantenbakken tot sieradenhouders, van rekken tot tuinbanken, er zijn veel dingen die je kunt maken door ze te recyclen. En je hoeft DIY tovenaar te zijn: alles wat je nodig hebt is een likje verf, een paar simpele accenten en de juiste ideeën om inspiratie uit te halen.

Hieronder hebben we 8 echt ongelooflijke exemplaren geselecteerd die zelfs door de tijd beschadigde stoelen een prachtig nieuw leven zullen inblazen. Het enige wat u hoeft te doen is een kijkje nemen, de inspiraties noteren die u het beste bevallen en aan de slag gaan.

Advertisement

Van een oude houten stoel naar een origineel en mooi badkamerrekje, ook handig als handdoekhouder, is in een handomdraai gemaakt. Maak hem schoon, verwijder de poten en snij de zitting doormidden. Hang hem aan de muur en je bent klaar.

Advertisement

Recycle 3 oude houten stoelen, verwijder de poten, verf ze in pastelkleuren en bevestig ze op een houten onderstel door hem met touwen aan het plafond vast te maken. Zo krijg je een originele DIY schommelstoel.

Een oude stoel kan in een paar handelingen worden omgetoverd tot een DIY plantenbak. Verf hem in je favoriete kleur en zet er een mooie bloempot op. Je zult zien hoe mooi het is!

Als de zitting beschadigd is, kun je deze verwijderen en er een pot met de juiste afmetingen voor in de plaats zetten. Bevestig potten met haken aan de rugleuning en voeg wat aromatische planten toe. De stoel zal er onmiskenbaar uitzien en ook nog lekker ruiken.

Gebruik de rugleuning van een oude stoel om een originele sieradenhouder voor aan de muur te maken. Hang er haakjes aan en gebruik ze om kettingen, armbanden en andere sieraden aan te hangen.

Advertisement

Verf twee oude stoelen in dezelfde kleur, zet ze tegenover elkaar en leg er een stevige houten plank op, die als zitplaats zal dienen. Zo heb je een prachtige bank.

Verwijder de poten, snijd de zitting doormidden, draai de oude stoel om en gebruik hem als rekje, perfect voor de keuken, de woonkamer of het terras.

Advertisement

Hang stoelen aan het plafond met behulp van wat touw en gebruik ze als kledinghangers. Origineel en ongewoon, maar zeker nuttig.

Je hoeft alleen maar het DIY idee te kiezen dat je het leukst vindt en van je oude stoel iets bijzonders te maken.

Advertisement