Volg deze 6 ideeën en maak zelf een prachtige tuinfontein

door Natasja

24 Juli 2022

Volg deze 6 ideeën en maak zelf een prachtige tuinfontein
Advertisement

Ze zijn niet alleen mooi, maar ook een waardevolle bron van welzijn, fonteinen zijn een decoratief element dat elke tuin, groot of klein, kan veranderen in een authentiek natuurlijk paradijs. Ze zelf maken, door gerecycleerde materialen te hergebruiken, is niet zo moeilijk als het klinkt, hoewel sommige modellen zeker uitdagender zijn dan andere. Zelfs eenvoudige gieters, houten vaten, terracotta potten kunnen, met de nodige aanpassingen en de toevoeging van de altijd aanwezige pompen, worden omgetoverd tot prachtige fonteinen.

Dus, als ook je een vleugje frisheid in de buitenruimte wilt brengen en wilt profiteren van de buitengewone eigenschappen van water, haal dan inspiratie uit deze 6 ongelooflijke ideeën. We garanderen dat je tuin een volledig nieuwe uitstraling zal krijgen en een ware oase van ontspanning zal worden.

Advertisement

Laten we beginnen met een prachtige fontein in rustieke stijl: om die te maken heb je een houten vat, een emmer, een kraantje en een pomp nodig. Verbind de verschillende elementen en je bent klaar.

Advertisement

Met twee oude gieters en een tinnen bak maak je een DIY fontein in vintage stijl. De gieters gieten water in de bak eronder, aangedreven door een pomp.

Een oude terracotta pot kan ook als fontein dienen. Zet hem horizontaal op de grond, sluit een pomp aan zodat het water in een kleine vijver eronder stroomt.

Met 2 potten, een grote en een kleinere, 1 pomp, 1 emmer, 1 stuk pijp om op de pompuitlaat aan te sluiten, kun je een mooie tuinfontein maken. Je moet eerst de pomp in de onderste pot afdichten, de pomp met de emmer afdekken, de verschillende onderdelen in elkaar zetten, decoratieve stenen toevoegen en de potten met water vullen, waarbij je het systeem activeert.

Hou je van stenen fonteinen? Je kunt er zelf een maken door bakken van dit materiaal te kopen en deze aan te sluiten op de gebruikelijke waterpomp.

Advertisement

Tenslotte, als je van tuinen in Japanse stijl houdt, raden we je aan een fontein te maken met bamboebuizen, die je op verschillende hoogtes op een verticale houten steun bevestigt. Als het water daalt, zullen de buizen bewegen en het in het onderliggende buizen storten. Het enige wat je hoeft te doen is je favoriete model kiezen en aan de slag gaan.

Advertisement