Briljante ideeën: 7 bekende trucs om het leven te vereenvoudigen

door Natasja

06 Augustus 2022

Briljante ideeën: 7 bekende trucs om het leven te vereenvoudigen
Advertisement

Door surfen op internet kun je chatten met mensen, vermakelijke inhoud, spannende films en tv-series ontdekken, maar dat niet alleen: soms biedt internet briljante oplossingen die je misschien nog kende en die echt sensationeel blijken te zijn.

Het is een kwestie van op het juiste moment op het juiste advies stuiten om een einde te maken aan een oude ergernis die je altijd hebben getolereerd zonder na te denken over hoe je het kon oplossen. Van het rijgen van de draad door het oog van de naald zonder moeite en frustratie tot de voldoening van het gemakkelijk opdrinken van een sapje tot zelfs de laatste druppel die altijd op de bodem bleef liggen, het web biedt soms de oplossing voor alledaagse problemen op een presenteerblaadje. Of met pixels.

Advertisement
publicdomainpictures.net/Pexels

publicdomainpictures.net/Pexels

Als je vaak last hebt van gebarsten lippen, kun je beter een lipscrub en verzachtende producten gebruiken (als het probleem niet aan andere oorzaken te wijten is, misschien aan je voeding). En je kunt het ook thuis in een handomdraai klaarmaken door een beetje olijfolie met ruwe suiker te mengen.

Advertisement
Viktoriia S Beauty/YouTube

Viktoriia S Beauty/YouTube

Heb je geen geschikte kwasten voor oogschaduw, of wil je een andere manier uitproberen om make-up op je oogleden aan te brengen? Op internet kan je het effect zien van het verspreiden, of liever 'tikken', van oogschaduw met eenvoudige zakdoekjes. Het is even wennen, maar online video's staan vol enthousiaste reacties. Zou jij het proberen?

Rossi Cosmetics/YouTube

Rossi Cosmetics/YouTube

Nog meer beautytrucjes: je kunt ook oude make-up sponsjes gebruiken voor een French manicure. Er zijn twee manieren om dit te doen: de nagellak rechtstreeks op het sponsje kwasten, of het sponsje eerst bedekken met een laag huishoudfolie en daar dan de nagellak op doen.

Ga vervolgens op dezelfde manier te werk: druk de punt van de nagel in de nagellak zodat deze alleen het uiteinde bedekt, net zoals je ziet bij de French manicure. En indien nodig, met een sponsje (of wattenstaafje) bijwerken om kleurvlekken te verwijderen.

 Cam Casey/YouTube

Cam Casey/YouTube

Heb je per ongeluk onderstreept met een markeerstift? Wrijf met een wattenstaafje over een open citroen en gum er dan de fluorescerende inkt mee uit. Het lijkt wel magisch!

Easy Sewing for Beginners/YouTube

Easy Sewing for Beginners/YouTube

In plaats van te worstelen om de draad door het oog van de naald te krijgen, leg de draad in de palm van je hand, dan leg je het oog plat op de draad zelf en druk je op de palm, waarbij je een beetje in het vlees zakt (zonder jezelf te bezeren). Vanuit die positie beweeg je het oog op en neer langs de draad totdat het in het oog zelf begint te komen.

Advertisement
ladylighttravel.com

ladylighttravel.com

Op reis is het handig om tandpasta in vaste vorm mee te nemen, dat neemt minder ruimte in beslag en er is geen risico dat het bij de veiligheidscontrole wordt tegengehouden. En je kunt het gemakkelijk thuis bereiden: spreid tandpasta uit op aluminiumfolie of bakpapier en laat het aan de lucht drogen (sommige mensen gebruiken ook een beetje baking soda om dit proces te versnellen) en snijd het dan in kleine stukjes. Als ze hard genoeg zijn, doe je ze in een zakje en neem je ze mee!


Een klein meisje heeft de oplossing gevonden voor restjes in sappakjes: in plaats van krachtig te zuigen om het rietje precies daar te krijgen waar het sap zich ophoopt, trek je het rietje er gewoon uit en steekt het ondersteboven er weer in, zodat het gebogen deel op de bodem terechtkomt!

Heb je deze trucs al eens geprobeerd?

Advertisement