9 heel bijzondere inspiraties voor sprookjesachtige bloemperken en tuinen

door Natasja

31 Juli 2022

9 heel bijzondere inspiraties voor sprookjesachtige bloemperken en tuinen
Advertisement

Een tuin verzorgen en mooi maken is niet alleen een kwestie van tuiniertechnieken en groene vingers. Het is ook en vooral iets dat behoort tot verbeelding en creativiteit. Om een tuin mooi te maken heb je natuurlijk handvaardigheid en botanische voorbereiding nodig, maar ook veel passie, esthetisch gevoel en liefde voor de natuur.

De perfecte tuin ontstaat uit een evenwichtige mix van vormen en kleuren. Grote hoofdrolspelers, in die zin, zijn bloembedden. Mits zorgvuldig gepland, zijn bloemperken de juiste bondgenoot voor een spectaculaire tuin. We hebben een aantal leuke ideeën voor je op een rijtje gezet, waaruit je inspiratie kunt halen.

Advertisement

Het klassieke bloemperk dat de tuin afbakent en scheidt van een weg of laan is een tijdloze oplossing. Als je erin slaagt om in de juiste verhoudingen verschillende kleuren, vormen, plantensoorten en hoogten te mengen, kan het resultaat geweldig zijn.

Advertisement

Bloemperken met kleine ingegraven planten en grind eromheen zijn een elegant en geraffineerd idee. Rozen kunnen de ideale bloem zijn voor dit soort oplossing.

Bolvormige bloembedden zijn een andere populaire manier om tuinen te versieren. In hun eenvoud zijn ze altijd zeer mooi, vooral als je speelt met een mix van kleuren om ze nog beter doen uitkomen.

En dan zijn er nog creatievere en originele oplossingen. Kleine gekleurde balen hooi die een rol simuleren en een spoor van kleurrijke bloemen achterlaten, zijn een bijzonder schilderachtig idee.

Even mooi kan een omgekeerde emmer zijn waaruit bloemen te voorschijn komen, die idealiter de druipende verf voorstellen.

Advertisement

Getekende bloemperken hebben een zeer oude geschiedenis en zijn altijd gebruikt om belangrijke en prestigieuze tuinen te verfraaien. Gekleurde harten, bijvoorbeeld, zijn een romantische inspiratie met een sterke visuele impact.

Het plaatsen van een kleurrijk bloembed aan de voet van een boom is een perfecte manier om de boom zelf tot zijn recht te laten komen en tegelijkertijd de tuin er prachtig uit te laten zien.

Advertisement

Er kan veel gedaan worden met grind. Het maken van tekeningen met kiezelstenen is gemakkelijk en leuk, vooral als er verschillende kleuren beschikbaar zijn. En bloembedden vergezeld van grindtekeningen, als in een klein schilderij, zijn echt prachtig.

Een andere slimme en originele tip is om je fantasie de vrije loop te laten en met gerecycled materiaal fantasierijke bloemperken te creëren. Die met gekleurde wielen zijn een must. Probeer het, het is echt leuk.

Ben je klaar om je tuin ook zo mooi te maken met bloemperken als hoofdrolspelers? Veel plezier!

Advertisement