Verander je tuin in één dag: kies een van deze 12 DIY-projecten

door Natasja

13 April 2023

Verander je tuin in één dag: kies een van deze 12 DIY-projecten
Advertisement

Net als het huis onze smaak uitdrukt, doet de tuin dat ook, wat we leuk vinden en hoe je je tijd het liefst doorbrengt. Het is een grote zegen om een eigen buitenruimte te hebben, en het is goed om die in te richten op een manier die past bij jouw levensstijl, zodat het nog aangenamer is om er alleen of met gasten van te genieten.

DIY kan dit alles ook met snelle en eenvoudige projecten die niet veel geld kosten en binnen een dag klaar zijn. Hier zijn er een paar om je te inspireren.

Advertisement

Verticale tuin

Verticale tuin

Tutorial via sugarandcloth.com

Hier is een houten reling gebruikt, die een soort steun wordt waaraan potten met planten kunnen worden gehangen: het zou de oplossing kunnen zijn voor een kruidentuin, of een decoratieve muur met vetplanten of misschien wel seizoensbloemen!

Advertisement

Een buitenconsoletafel

Een buitenconsoletafel

Tutorial via houzewize.com

Net als bij de ingang of in een hal van het huis, kan het ook in de tuin nuttig zijn om een smal en comfortabel element te hebben waar je spullen op kunt leggen, eventueel dicht bij een van de muren van het huis.

Draagbare kas

Draagbare kas

Tutorial via thehandymansdaughter.com

Wil je de groeiomstandigheden van veeleisende planten controleren? Je kunt proberen er een met je eigen handen te bouwen! Het zal perfect zijn voor meer delicate planten of voor alle planten die moeten worden vermeerderd door zaad en dergelijke!

Het afdekken van vuilnisbakken of airconditioners

Het afdekken van vuilnisbakken of airconditioners

Tutorial via house-pet.blogspot.com

Is er een hoekje in de tuin waar je de motoren van de airco kunt zien, of waar je je vuilnisbakken bewaart? Waarom bedek je die niet met een DIY muurtje, zoals deze die op een Jenga-toren lijkt?

Bankjes

Bankjes

Tutorial via fabeveryday.com

Een plek om te zitten in de tuin is altijd handig, en er is niet veel meer nodig dan holle bakstenen en houten balken om een stabiele en comfortabele plek te creëren.

Advertisement

Krukken

Krukken

Tutorial via thediydreamer.com

Om de kans te vergroten dat alle gasten in de tuin kunnen zitten, is het een goed idee om krukjes klaar te hebben staan die eventueel als tafeltjes kunnen fungeren, of eventueel ook als plantensteun!

Plantenbakken

Plantenbakken

Tutorial via apieceofrainbow.com

Er zijn prachtige potten om de meest gewaardeerde planten in te zetten, maar als die in een gewone pot staan, kun je de pot in een handgemaakte pothouder, of plantenbak zetten!

Advertisement

Drankjesmeubel

Drankjesmeubel

Tutorial via letsdiyitall.com

Organiseer je graag picknicks en barbecues in de tuin? Een plek hebben waar je altijd koude drankjes kunt vinden is echt fantastisch!

De kist

De kist

Tutorial via leapoffaithcrafting.com

In huis zijn ze misschien niet zo in de mode, maar op balkons en in tuinen zijn ze zeer nuttig: grote, comfortabele kisten die onder de zitting ruimte verbergen voor het opbergen van kussens, dekens en alles wat bij slecht weer het best beschermd is.

Advertisement

Cementen tafel

Cementen tafel

Tutorial via lifeisaparty.ca

Op zoek naar een duurzame buitentafel? Maak het met een betonnen blad, en het zal eeuwig duren.

Stijlvol schaduw maken

Stijlvol schaduw maken

Tutorial (+ video) via partofmeblog.com

Er zijn prachtige maar vaak erg dure gazebi0s, pergola's en glijtenten. Met een goed bevestigde stok en een duurzame luifel kun je een groter gebied dan met een parasol in stijl overschaduwen, en de kosten zijn lager!

Advertisement

De vuurkorf

De vuurkorf

Tutorial via keepingitsimplecrafts.com

Barbecues of zelfs gewoon een klein vuurtje om te genieten van de koele avonden buiten: een vuurkorf is de oplossing!

Klaar om je tuin te verrijken met een van deze elementen?

Advertisement