3 natuurlijke methoden om de afzuigkap van de keuken te reinigen en weer als nieuw uit te laten zien

door Natasja

01 Augustus 2022

3 natuurlijke methoden om de afzuigkap van de keuken te reinigen en weer als nieuw uit te laten zien
Advertisement

De afzuigkap in de keuken vervult een essentiële functie omdat hij de rook en de vetmoleculen die van het fornuis omhoog gaan, opzuigt, maar om hem goed te laten werken, is het van essentieel belang dat hij steeds schoon is. Helaas is het echter een van de apparaten die het vuilst worden en dus voortdurend onderhoud vergen. Het goede nieuws is dat je niet per se speciale producten nodig hebt om het zo goed als nieuw te maken, maar gewoon eenvoudige natuurlijke middelen, van baking soda tot percarbonaat.

Niet alleen dat, azijn en citroen blijken ook effectief tegen het vuil dat zich ophoopt in de afzuigkap, en dat geldt ook voor andere eenvoudige maar doeltreffende methoden. Hier is een selectie van de beste middelen om te proberen alle sporen van vet te verwijderen en de afzuigkap weer praktisch zo goed als nieuw te maken.

Advertisement
chicofeliciano25/Reddit

chicofeliciano25/Reddit

De eerste methode die wij je aanraden is natriumpercarbonaat, dat zowel ontvettend als blekend werkt. Je kunt het in biologische winkels kopen en er een pasta mee maken die je direct op de kap kunt vegen. Meng de baking soda met warm water en smeer de pasta rechtstreeks op de kap, met behulp van een zachte doek. Zodra de reiniging is voltooid, hoef je de kap alleen nog maar met een schone vochtige doek af te vegen om de pastaresten te verwijderen.

Het tweede middel is in plaats daarvan het beter bekende baking soda. In dat geval raden wij je aan het filter van de afzuigkap een half uur lang te laten weken in een vat met kokend water en enkele eetlepels baking soda. Maak het schoon met een borstel en spoel het af voordat je het weer op de kap monteert.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

De derde methode bestaat uit een mengsel van azijn en citroen, bijzonder geschikt voor stalen afzuigkappen, die meestal het meest voorkomen in huizen. Het mengsel wordt bereid door 1 glas azijn, 200 ml water en het sap van 1 citroen te mengen. Giet de oplossing in een spuitbus en spuit het rechtstreeks op de afzuigkap. Laat het een paar minuten inwerken en reinig het met een spons.

Je hoeft alleen maar deze natuurlijke methoden te proberen en het middel te vinden die het beste bij je behoeften past. Zoals je ziet, zijn ze allemaal eenvoudig, goedkoop maar je zult snel ontdekken dat ze ook zeer effectief zijn.

Advertisement