Leer met TikTok 3 verschillende manieren om spijkerbroeken op te vouwen, afhankelijk van de ruimte waarin ze worden opgeborgen

door Natasja

25 Juli 2022

Leer met TikTok 3 verschillende manieren om spijkerbroeken op te vouwen, afhankelijk van de ruimte waarin ze worden opgeborgen
Advertisement

Wanneer de ruimte in huis schaars is, wordt elke truc die je helpt die ruimte te koesteren, echt waardevol. En je realiseert je niet altijd hoeveel extra ruimte kleren in kledingkasten of lades innemen als ze niet netjes opgevouwen en geordend zijn. Naast een esthetische kwestie - er bestaat namelijk geen twijfel over dat het zien van stapels goed geordende kleding in laden en op rekken bevredigend is - is het dus ook een kwestie van nut en efficiëntie. Je zult meer ruimte hebben voor alles en je zult ook veel sneller kunnen vinden wat je zoekt, omdat het in één oogopslag zichtbaar zal zijn en niet bedolven onder een warrige berg kleren.

Dus als je spijkerbroek in je kledingkast moet opbergen, kan het handig zijn om een bepaalde methode te gebruiken om ze op te vouwen, afhankelijk van het type ruimte waarin je ze wilt opbergen: of het nu planken, diepe lades of kleine ruimtes zijn, hieronder staan de methoden die worden geïllustreerd door het @effectivespaces-account van Tik Tok.

via @effectivespaces/TikTok

Advertisement

Planken

Planken

@effectivespaces/TikTok

Als je spijkerbroek op een plank wilt stapelen, probeer dit:

 1. Leg de spijkerbroek op een tafel of bed.
 2. Vouw elk pijp tegelijk naar boven en breng de enkels naar de tailleband van de spijkerbroek.
 3. Vouw opnieuw in dezelfde richting.
 4. Leg de ene helft op de andere

Dit is in een oogwenk gedaan!

Advertisement

Diepe laden

Diepe laden

@effectivespaces/TikTok

In dit geval:

 1. Leg de spijkerbroek op een tafel of bed.
 2. Vouw hem in de lengte dubbel (de ene pijp op de andere).
 3. Breng de twee enkels omhoog in de richting van de tailleband van de spijkerbroek, maar laat ze niet samenvallen: je moet stoppen door de enkels ongeveer 20 cm onder de taille te laten rusten.
 4. Je zult zien dat het kruis van de spijkerbroek onder de gevouwen stof uitsteekt: breng het naar het midden, boven de gevouwen pijpen.
 5. Neem de onderste flap van alle opgevouwen spijkerbroeken en stop hem in de tailleband, zodat het etiket op de achterkant duidelijk zichtbaar is.

Kleine ruimtes

Kleine ruimtes

@effectivespaces/TikTok

Doe het volgende:

 1. Leg de spijkerbroek op een tafel of op het bed.
 2. Vouw de tailleband van de spijkerbroek naar beneden, zodat hij overeenkomt met het kruis, waar de pijpen zich scheiden.
 3. Vouw elke pijp drie keer over zichzelf en stop het in de tailleband.
 4. Vouw het resulterende "pakketje" dubbel en het zal super compact zijn.

De TikToker geeft ook een regel aan die voor alle drie de methoden geldt: "laat de etiketten altijd naar buiten gericht, zodat je de spijkerbroeken gemakkelijk kunt herkennen". In deze video https://www.tiktok.com/@effectivespaces/video/7058546556215069954 kun je zien hoe snel je elk van de drie methoden onder de knie krijgt.

Advertisement