In weinig tijd kunnen toiletrollen versierd worden met een roos of andere creatieve vormen

door Natasja

22 Juli 2022

In weinig tijd kunnen toiletrollen versierd worden met een roos of andere creatieve vormen
Advertisement

De badkamer grondig schoonmaken betekent eerst alle oppervlakken en verborgen hoekjes en gaatjes tot in de puntjes reinigen, alle aanwezige voorwerpen te ordenen en er vervolgens voor zorgen dat ze goed schoongemaakt en ontsmet worden. Maar het is ook het moment om alle accessoires en nuttige voorwerpen op te ruimen en ze opnieuw neer te zetten om de meest mooie opstelling te creëren. En als je gasten zult ontvangen dan zal je er nog meer werk van maken.

In die gevallen kan je je misschien aan de schoonmaak met een oog voor detail wijden waar je bij de routineuze schoonmaak waarschijnlijk niet altijd aan toe komt. En een kleine handeling die het verschil kan maken, is zelfs toiletrollen even snel versieren. Je kunt de flappen zelfs zo vouwen dat ze de vorm hebben van bladeren of bloemen, zoals een roos. En dat is zo gebeurd.

Roos

Roos

Video tutorial via @vanesamaro91/TikTok

Om toiletpapier zo te vouwen dat het de vorm van een roos heeft, doe je het volgende:

    1. Rol de rol uit tot een lengte die overeenkomt met ongeveer 5 velletjes papier en houd ze plat op een droog oppervlak.
    2. Knijp die strook papier in tweeën, zodat hij over de hele lengte op zichzelf vouwt.
    3. Wikkel die smallere, dikkere strook om een paar vingers, in de richting van de rol.
    4. Wanneer je bijna bij de rol bent, neem met je vingertoppen een stukje van de strook papier die naar de rol toe gaat en trekt dit in de "band" van papier die je om je vingers hebt gewikkeld, waarbij je het net genoeg uit het midden trekt zodat het uitsteekt en zo deze soort knoop op de rol "vastzet".
    5. Plaats de versierde rol terug en je bent klaar!

Je kunt hier https://www.tiktok.com/@vanesamaro91/video/6844954791005736197?lang=it-IT een video zien met de te volgen stappen.

Advertisement

Blad

Blad

Tutorial via @bornunicornyt/TikTok

Voor deze versiering is zelfs een enkel velletje papier op de punt van de rol voldoende.

    1. Vouw de helft van het vierkante velletje naar boven en naar rechts, zodat een driehoek ontstaat.
    2. Vouw die driehoek terug op zichzelf om een plooi-effect te creëren, beginnend bij de punt naar rechts en beweeg naar de langere kant.
    3. Houd de band met plooitjes in het midden vast en vouw hem terug om nog een driehoek te maken.
    4. Je krijgt dan twee helften van een "blad" met de plooien, die schuin op de rol moeten worden geplaatst.

Je kunt zien hoe gemakkelijk het is door hier https://www.tiktok.com/@bornunicornyt/video/7008184238432570629 te klikken.

Driehoek plus ruit

Driehoek plus ruit

@vanesamaro91/TikTok

1. Je begint zoals in het andere geval, met een flap papier naar boven en naar rechts te vouwen, zodat een driehoek ontstaat.
2. Dan moet je het rechter-onderste puntje van deze driehoek nemen en het naar links brengen, zodat alle zijden in elkaar passen en er een driehoek ontstaat die naar beneden wijst, in het midden.
3. Vouw alles twee keer op tot een rechthoek.
4. Neem elk van de bovenste twee hoekpunten van de rechthoek en vouw ze naar het midden toe, zoals je doet bij het maken van papieren bootjes.
5. Vouw naar beneden en je hebt een ruitvormig punt op het onderste hoekpunt van de driehoek!

Je zult de stappen nog beter begrijpen door deze video https://www.tiktok.com/@vanesamaro91/video/6990062078144859398 te bekijken.

Denk je dat je ook soortgelijke versieringen zou kunnen maken?

Advertisement