7 dingen waar je nooit geld op moet besparen door juist te focussen op kwaliteit

door Natasja

19 Juli 2022

7 dingen waar je nooit geld op moet besparen door juist te focussen op kwaliteit
Advertisement

Door kwaliteitsaankopen te doen, kun je voorwerpen, kleding, huishoudelijke apparaten, maar ook meubels hebben die lang meegaan en dus op lange termijn minder duur zijn dan ze op het eerste gezicht lijken. Het is echter normaal om te proberen geld te besparen op sommige dingen, vooral als die bedoeld zijn voor kortstondig gebruik of minder belangrijk zijn dan andere. Er zijn echter uitzonderingen. Pannen, keukenmessen, belangrijke huishoudelijke apparaten zoals de koelkast, de wasmachine, de afwasmachine, de oven, het zijn allemaal zaken waarop het beter is niet te besparen maar de nadruk te leggen op kwaliteit.

Hetzelfde geldt voor bepaalde kledingstukken: je kledingkast vullen met goedkope kleding betekent immers dat je elk seizoen van garderobe moet veranderen. Al met al is sparen prima, maar wees voorzichtig, want het is niet altijd zo goedkoop als je denkt.

Heb je de neiging om te besparen op pannen? Dat kan je beter niet doen. Dit zijn hulpmiddelen die je praktisch dagelijks gebruikt en als je te goedkope modellen koopt, riskeer je op alle fronten verlies te lijden. Duurzame pannen garanderen een lange kook- en baktijd, ze beschadigen minder snel en je hoeft ze niet steeds te vervangen, wat goed is voor je portemonnee.

Advertisement

Ben je gewend om goedkope kleren te kopen? Misschien is het tijd om je gewoontes te veranderen. Hoewel ze goedkoop zijn, gaan ze veel minder lang mee dan kwaliteitskleding, waardoor je gedwongen wordt je garderobe elk seizoen te veranderen. Weet je zeker dat het dan zo goedkoop is?

Een slechte kwaliteit matras staat gelijk aan een slechte kwaliteit slaap. Daarom moet je nooit te veel geld uitgeven, maar matrassen van goede materialen kiezen die je een goede nachtrust garanderen. Je lichamelijk en geestelijk welzijn hangt ervan af.

Andere voorwerpen die je voortdurend in de keuken gebruikt zijn messen, maar messen van slechte kwaliteit hebben de neiging helemaal niet te snijden of na korte tijd op te houden met snijden. Aangezien ze daarvoor worden gebruikt, is het duidelijk dat kiezen voor kwaliteit absoluut voordelig is.

Wie wil er nu een trouwalbum met slecht genomen foto's? Zeker, professionele fotografen hebben vrij hoge tarieven, maar de voldoening van een gedenkwaardige herinnering is niet te evenaren. Bij zo'n belangrijke gelegenheid is het beter de voorkeur te geven aan professionaliteit.

Advertisement

Niet alleen de foto's, ook de huwelijksreis is een gedenkwaardige gebeurtenis, daarom kun je beter een bestemming kiezen die je echt leuk vindt, al moet je dan wel een beetje meer uitgeven.

Koelkast, vaatwasser, oven, wasmachine - het zijn allemaal huishoudelijke apparaten die je dagelijks gebruikt en (bijna) niet zonder kunt. Daarom is het belangrijk dat je je concentreert op kwaliteitsmodellen, die lang meegaan zonder dat je ze voortdurend moet laten repareren. Nu je weet waarop je beter niet kunt besparen, hoef je alleen nog maar het "aankoop" lijstje door te nemen.

Advertisement