10 handige accessoires om je huis te ordenen en alles perfect georganiseerd te hebben

door Natasja

30 Juli 2022

10 handige accessoires om je huis te ordenen en alles perfect georganiseerd te hebben
Advertisement

Het is niet genoeg om je huis alleen schoon te maken en de overtollige spullen weg te doen, om het netjes te houden heb je de juiste accessoires nodig, die het leven gemakkelijker maken door je in staat te stellen de verschillende ruimten zo goed mogelijk te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan de kledingkast: als die niet goed is ingedeeld, loop je het risico dat het altijd een rommeltje is, met sokken die niet meer bij elkaar passen verspreid over de laden, ondergoed verstopt in wie weet welke hoeken, overal riemen. Als je daarentegen leert de beschikbare ruimte te benutten door op maat gemaakte organisers te plaatsen, vindt alles zijn plaats en heerst er orde.

Hetzelfde geldt voor keukenkasten en laden: het is allemaal een kwestie van organisatie. Bovendien is er maar heel weinig nodig om het verschil te maken: door een paar glazen potjes te etiketteren, zijn kruiden, pasta, rijst en andere voedingsmiddelen perfect georganiseerd en binnen handbereik. Je hoeft alleen nog maar te ontdekken welke accessoires onmisbaar zijn om elke ruimte opnieuw in te richten en eindelijk weer alles georganiseerd te hebben.

Advertisement
notebooksandboba/Reddit

notebooksandboba/Reddit

Heb je overal pennen, potloden en stiften liggen? Deze organiser maakt je leven makkelijker.

Advertisement
wahlb3rg/Reddit

wahlb3rg/Reddit

Als je bureau altijd een rommeltje is, kun je ook zelf aan de slag. Recycle een kartonnen doos, knip hem en leg de verschillende delen in een lade.

temp4adhd/Reddit

temp4adhd/Reddit

Om voedsel voor lange tijd te bewaren, is het belangrijk het in de koelkast zo goed mogelijk te organiseren. Koop op maat gemaakte bakken voor elk soort voedsel en je zult zien dat het helemaal niet moeilijk is om het netjes en schoon te houden.

woodybepierced/Reddit

woodybepierced/Reddit

Als je van fotografie houdt, weet je ongetwijfeld hoe belangrijk het is om al de accessoires netjes te bewaren om ze niet te verliezen. Hiervoor kun je een in vakken verdeelde organiser gebruiken, waarin je de verschillende onderdelen in elk vak kunt plaatsen.

OutlandishMama/Reddit

OutlandishMama/Reddit

Ben je gek op thee? Dit is de perfecte lade-indeler. Dus elk theezakje zal altijd zijn eigen plekje hebben.

Advertisement
Dvnny02/Reddit

Dvnny02/Reddit

Vaak bewaren we in de kelder alle dingen die we niet onmiddellijk nodig hebben, maar het is één ding om ze willekeurig te rangschikken, en iets heel anders om ze op soort te sorteren, zodat alles netjes is en klaar voor gebruik wanneer het nodig is. Hoe doe je dit? Plaats ze in eenvoudige bakken of dozen en etiketteer ze volgens de inhoud.

BeheadingRoyalty/Reddit

BeheadingRoyalty/Reddit

Hou je van gamen? Strooi je spelletjes niet overal rond, maar zet ze in een eenvoudige boekenplank, net als boeken.

Advertisement
ElleMerald/Reddit

ElleMerald/Reddit

Hetzelfde geldt voor make-up. Laat het niet rondslingeren, maar sorteer het per soort in een organiser met meerdere laadjes.

mxnt/Reddit

mxnt/Reddit

Houd je ervan je huid te verzorgen? Om crèmes en andere producten netjes op te bergen, bevestig een praktische organiser met vakjes op de badkamer- of slaapkamerdeur.

Advertisement
AdditionalZebra/Reddit

AdditionalZebra/Reddit

Glazen potten zijn erg handig in de keuken om kruiden, pasta, rijst en andere voedingsmiddelen netjes te bewaren. Ze kosten weinig en zien er mooi uit. Je moet nu gewoon beginnen met het reorganiseren van elke kamer.

Advertisement