Gerecyclede fruitkisten: 10 verbazingwekkende creaties om na te maken

door Natasja

29 Juli 2022

Gerecyclede fruitkisten: 10 verbazingwekkende creaties om na te maken
Advertisement

Er zijn weinig andere voorwerpen of recyclingmaterialen zo veelzijdig als fruitkisten. Ze zijn heel gemakkelijk te vinden en dankzij hun vorm en materiaal kun je er alles van maken wat je maar wilt. We hebben het over meubelstukken, natuurlijk. Woonkamers, ingangen, keukens, slaapkamers voor volwassenen en kinderen, badkamers en zelfs de tuin kunnen prachtig worden ingericht met fruitkisten.

Hergebruik van dit voorwerp is gemakkelijk en levert verrassende resultaten op, met het voordeel dat je werkelijk originele en onconventionele meubels en woonaccessoires kan verkrijgen, in de beste zin van het woord. Bekijk de buitengewone ideeën die hieronder voor je zijn verzameld.

Advertisement

Een prachtige plantenkast kan een heel goed idee zijn om een balkon of veranda te verfraaien.

Advertisement

Twee fruitkisten en twee houten planken kunnen worden gebruikt om een prachtige multifunctionele kast te maken, die bijvoorbeeld kan worden gebruikt als kleine boekenkast en televisiemeubel.

Kisten beschilderen en ze samenvoegen om een boekenkast te maken is zeker een van de populairste en mooiste ideeën.

Mooie meubels voor de kinderkamer is een leuk project om te realiseren om weinig geld uit te geven en toch bijzondere en leuke meubels te hebben.

Een plantenbaktrein gemaakt van fruitkisten kan een indrukwekkend idee om je tuin te verfraaien zijn.

Advertisement

En als je kinderen hebt, waarom maak je dan geen speelgoedtrein voor ze of, beter nog, een speelgoedhouder? Er kunnen heel erg mooie gemaakt worden.

Fantastische, kleurrijke opbergpoefs zijn ideaal om in elke kamer van het huis te plaatsen, afhankelijk van de kleur en de stijl van de kamer.

Advertisement

De salontafel is een andere grote klassieker die kan worden gemaakt van fruitkisten. Als hij met de juiste zorg wordt gemaakt, hoeft hij qua stijl en comfort niet te onderdoen van een salontafel die in een willekeurige speciaalzaak is gekocht.

Het gebruik van gestapelde kisten als opbergkasten voor de badkamer kan een geweldige oplossing zijn voor stijl en gemak.

Advertisement

En als je een wat verfijnder werkje wilt maken met aandacht voor details, kun je ook een toiletpapierhouder maken van een fruitkist.

Er zijn nog veel meer potentieel realiseerbare ideeën. We hebben er een klein deel van geselecteerd. Je kunt besluiten ze na te maken of inspiratie op te doen om duizend verschillende dingen te creëren. De keuze is aan jou.

Advertisement