10 ongelooflijke ruimtebesparende trucs om je huis onberispelijk in te richten en te organiseren

door Natasja

18 Juli 2022

10 ongelooflijke ruimtebesparende trucs om je huis onberispelijk in te richten en te organiseren
Advertisement

Het lijkt het wel of we nooit genoeg ruimte hebben in huis. Het beheer ervan is niet eenvoudig, vooral wanneer veel mensen met verschillende behoeften onder één dak wonen. En het is nog moeilijker als er onder dat dak geen bijzonder grote of goed ingedeelde woning is.

Dan moet je vindingrijk zijn en van ruimte-optimalisatie een echt credo maken. Soms komt het meubilair je daarbij te hulp. Maar soms is dat alleen niet genoeg en moet je je toevlucht nemen tot extra organisatietrucs om meer ruimte te krijgen en comfortabeler te leven.

In dit verband hebben wij een reeks goodies op het gebied van meubilair en ruimtebeheer geselecteerd die je kunnen helpen je huis zo georganiseerd en ruim mogelijk te maken.

Advertisement

Ruimtebesparende planken voor borden, kopjes, glazen en dergelijke zijn gemakkelijk in winkels te vinden en zijn een geweldige manier om kasten, rekken en laden mooi te organiseren.

Advertisement

Plastic organisers kunnen dezelfde taak vervullen en zijn zeer geschikt om bijvoorbeeld in de badkamer wat nodig is te ordenen. Ze hebben ook het voordeel dat ze gesloten zijn en dus nuttig voor het hygiënisch scheiden van alle producten die nodig zijn voor de persoonlijke hygiëne.

Kledingkast-organisers, die overal en in alle vormen en maten te vinden zijn, zijn bijvoorbeeld perfect voor het opbergen van tassen, die meestal een vrij omvangrijk accessoire zijn.

Je kunt je niet eens voorstellen hoeveel ruimte je kunt winnen met slechts één kleerhanger. Door er haken aan te bevestigen, kun je riemen, sjaals, dassen, halskettingen en al het andere dat netjes moet worden opgehangen, ophangen.

Een ander moeilijk te ordenen voorwerp zodat het zo weinig mogelijk plaats inneemt, zijn steel- en kookpannen. Door scheidingswanden voor pannen en vakken voor deksels te gebruiken, die aan de binnenkant van het deurtje kunnen worden bevestigd, zal het ordenen echter veel minder een probleem zijn.

Advertisement

Een heel bijzonder kruidenrek bestaat uit een krijtbord dat aan een verticaal oppervlak in de keuken hangt en waaraan kleine magnetische bakjes zijn bevestigd. De magneten kunnen worden gerangschikt zoals je wilt, en de namen van de specerijen die ze bevatten kunnen erop of eronder worden geschreven. De praktische voordelen zijn duidelijk.

Een prachtige boekenkast, gemaakt onder de trap, kan niet alleen een aanzienlijke ruimtewinst opleveren, maar is ook prachtig om te zien.

Advertisement

Uittrekbare verticale rekken zijn zonder twijfel een van de slimste gimmicks ooit. Je kunt ze echt overal toevoegen. Je zult veel ruimte winnen die anders ongebruikt zou blijven.

En wat met de muren achter de deuren? Ze zijn altijd, natuurlijk, ongebruikt. Maar als je kleine nissen met planken zoud maken, zou dat veel opbergruimte opleveren. Ook visueel zal het effect mooi zijn.

Advertisement


Tot slot is hier een van de ruimtebesparende inrichtingsvoorstellen die te koop zijn. Het is een zeer comfortabele multifunctionele bank die een salontafel wordt met bijgevoegde krukjes en poefjes. Er zijn zo veel van deze oplossingen en ze zijn meestal zeer geschikt voor het inrichten van eenkamerappartementen. Maar je kunt het ook gebruken om bijvoorbeeld een grotere flat met een slechte indeling in te richten bijvoorbeeld.

Er bestaan nog veel meer ideeën. Wij hebben deze gekozen omdat we ervan overtuigd zijn dat ze een verschil kunnen maken in elke soort organisatie van een woning. Experimenteer ermee en je zult onmiddellijk de voordelen opmerken.

Advertisement