11 geweldige ideeën voor het inrichten van de perfecte wasruimte in huis

door Natasja

15 Juli 2022

11 geweldige ideeën voor het inrichten van de perfecte wasruimte in huis
Advertisement

De washoek is nu een van de essentiële delen van het huis. De moderne organisatie van het huishouden is gebaseerd op het optimaliseren van de tijd om aan de verplichtingen en eisen van het dagelijkse leven te voldoen. Daarbij hoort onder meer het ijverige gebruik van een wasmachine en een droger om de was altijd schoon en gebruiksklaar te houden, maar ook het strijkijzer voor onberispelijke kleren, en verder stofzuigers of soortgelijke apparaten. Niet uit te sluiten zijn de meer klassieke huishoudelijke schoonmaakhulpmiddelen zoals bezems, dweilen en diverse schoonmaakmiddelen.

Daarom wordt het hebben van een volledig uitgeruste wasruimte erg belangrijk, vooral voor mensen met grote gezinnen. Maar niet alle huizen hebben de ruimte voor een handige wasruimte, en als ze die wel hebben, is die vaak niet voldoende gescheiden van al het andere. Een ander probleem doet zich voor wanneer men kleine kinderen heeft, voor wie de schoonmaakmiddelen en hulpmiddelen die nodig zijn voor huishoudelijke hygiëne en de was een gevaar kunnen vormen. Het is van vitaal belang om ze op verborgen plaatsen en buiten het bereik van kinderen op te bergen.

Hoe dan? Om deze en andere problemen te verhelpen, hebben wij een aantal meubelideeën voor je uitgewerkt, waaruit je inspiratie kunt halen. Het zijn allemaal fantastische ideeën die geschikt zijn voor verschillende soorten huizen en verschillende behoeften. En het ontwerp en de originaliteit van de stijl, andere zeer gewilde en doorslaggevende factoren in de woningen van vandaag, blijven bestaan. Neem hieronder een kijkje en kies de oplossing die voor jou geschikt zou kunnen zijn.

Advertisement

Tot de onmisbare accessoires in een perfecte washoek behoren, naast de wasmachine en de droogtrommel, het strijkijzer en de strijkplank. Voor bijzonder kleine ruimten zijn de beroemde verborgen laden, waarin alles kan worden geplaatst, de ideale oplossing.

Advertisement

Wie het geluk heeft over bijzonder grote ruimten of hele kamers te beschikken die als wasruimte kunnen worden gebruikt, kan er gemakkelijk aan denken de nodige hygiëneartikelen voor hun geliefde huisdieren toe te voegen. Een kleine douchecabine voor katten en honden in het bijzonder is wat je nodig zou kunnen hebben, naast al het andere.

Wat denk je ervan om de wasruimte om te toveren tot een charmante en verfijnde plek als een keuken? Met de huidige inrichtingsvoorstellen staat niets je meer in de weg. Een mooie ruimte in blauwtinten zou het tot een van de mooiste kamers van het huis kunnen maken. Met voldoende kasten om alles wat je nodig hebt op te bergen en een spoelbak voor alle soorten schoonmaakwerk, zal het perfect zijn.

Als de wasruimte dan in de keuken of de woonkamer is, heb je des te meer reden om deze in te richten met stijlvolle meubels en accessoires die perfect passen bij de rest van de ruimte. Een slimme truc is om het meubilair aan te vullen met manden, houders en dispensers die bij de inrichting passen.

Een fantastische schitterende oplossing, als je een overdekt balkon heeft, is om de was daarheen te verplaatsen. Een van de voordelen zal de zon en de lucht zijn die het een perfecte omgeving maken om wasgoed te drogen.

Advertisement

Een inbouwkast, eventueel gecombineerd met het meubilair van het huis, kan de ideale oplossing zijn voor wie weinig ruimte heeft. Indien goed ingedeeld en voorzien van de juiste planken, kan er gemakkelijk een wasmachine in en al het andere wat je nodig hebt.

Voor wie weinig ruimte heeft, kan een ideaal alternatief een nis in de muur zijn, waar de wasmachine, de droger en de nodige planken kunnen worden geplaatst. Alles kan worden verborgen door een handige schuifdeur die bij de omgeving past.

Advertisement

Hetzelfde idee van de nis verborgen door een schuifdeur is een perfecte en praktische oplossing voor wie de washoek wil verbergen in een nette en elegante badkamer.

En nog een accessoire waarmee rekening moet worden gehouden bij de inrichting van een wasruimte is het droogrek. Vooral als je geen droogtrommel hebt, kun je proberen inklapbare droogrekken aan de muren te bevestigen. Ze zullen zeker van pas komen, vooral op regenachtige dagen wanneer de was niet buiten kan worden gehangen.

Advertisement

Een goed uitgeruste, luxe wasruimte, als je de mogelijkheid hebt, kan worden gecreëerd in een kelder. Dit is een zeer populaire oplossing die het voordeel heeft dat er voldoende ruimte is en dat vocht en onaangename geuren in huis worden vermeden.


Als je tenslotte de washoek in een lange, smalle kamer, moet maken is het sleutelwoord "ruimtebesparing" en de ideale manieren om dit in de praktijk te brengen zijn altijd rekken en inbouwkasten. Als je een lichte en aangename omgeving wilt, geef voor kleine ruimten altijd de voorkeur aan wit en lichte kleuren.

Zoals je misschien al geraden hebt, zijn er genoeg oplossingen voor wie een perfecte washoek wil. Er is voor elk wat wils, voor elke ruimte en natuurlijk ook voor elk budget. De keuze is aan jou.

Advertisement