DIY schommels: 12 voorstellen om de tuin met vrolijkheid en originaliteit te versieren

door Natasja

16 Juli 2022

DIY schommels: 12 voorstellen om de tuin met vrolijkheid en originaliteit te versieren
Advertisement

Er is iets eeuwig leuks aan schommelen op een schommel. De kleintjes durven misschien meer en willen heel hoog komen en snel schommelen, maar voor de volwassenen wordt het een soort ontspannend schommelen, waaraan ze zich kunnen overgeven aan een moment van ontspanning in de buitenlucht. Waarom dan geen schommel in de tuin plaatsen?

Je kunt ze ophangen aan boomtakken, of aan het dak van een patio, of je kunt speciale constructies bouwen. Wat de zitmeubelen betreft, is er een ruime keuze: oude stoelen, fauteuils, sofa's en nog veel meer. Je fantasie en de zin om originele ontwerpen te maken is de enige limiet! Kijk eens naar de voorbeelden hieronder!

Advertisement

Als je een boom hebt met sterke, stevige takken, is er niets beter dan een eenvoudige schommel, het soort gemaakt met alleen wat touw en een houten plank. Als je de tuin wel eens gebruikt voor een speciale gelegenheid, versier de touwen dan met bloemen, lichtjes of linten voor gedenkwaardige foto's.

Advertisement

Heb je wel stevige bomen, maar geen takken die groot genoeg zijn, of precies goed geplaatst zijn om de schommel aan op te hangen? Gebruik stevige, goed behandelde houten planken, die de stammen van twee bomen met elkaar verbinden.

Of je kunt gebruik maken van het dak van een patio, dus metselwerk elementen.

Er is ook een nog eenvoudiger model te maken: het is gemaakt met een ronde zitting, en het touw dat er doorheen loopt, geblokkerd met een grote knoop eronder.

Bij gebrek aan natuurlijke of architecturale steunen, bouw zelf de draagstructuur van de schommel en je kunt je uitleven met het soort zitjes dat je gebruikt.

Advertisement

Heb je een oud metalen schommelframe? Verf het en gebruik dan wat stoelen als zitjes! 

Hout, hangende kooifauteuils en lichtjes: een schattig hoekje voor vele avonden in de tuin.

Advertisement

En in plaats van twee eenpersoonszitjes, kan je een sofa voor twee personen ophangen. En vergeet niet dat lichtsnoeren alles magisch en gezellig maken tijdens deze avonden!

Hangende sofa's zijn een geweldige manier om veranda's in te richten.

Advertisement

Een hemelbed hangend tussen het groen van de bomen: onder de vele manieren om er een te maken met DIY, is er ook het gebruik van oude trampolines!

Er zijn genoeg ideeën om zelfs pallets te recyclen.

Advertisement

Als je niet weet waar de hangstoel in huis op te hangen, zou een beschut plekje in de tuin de oplossing kunnen zijn voor een leuke schommel!

Zou je je tuin met soortgelijke ideeën willen inrichten ?

Advertisement