12 briljante ideeën om o.a. niet meer aan kleine dagelijkse ergernissen te denken

door Natasja

11 Juli 2022

12 briljante ideeën om o.a. niet meer aan kleine dagelijkse ergernissen te denken
Advertisement

Er zijn ontelbare momenten waarop je je zeer ergert aan iets dat niet werkt zoals het zou moeten of dat het te lang duurt, maar vaak zijn dit situaties die je als vanzelfsprekend beschouwt, het soort situaties waaraan je alleen maar kunt wennen.

Maar af en toe komt er een idee voorbij die het probleem kan oplossen, een of andere vindingrijke truc die je online hebt ontdekt en die je graag in het dagelijks leven wilt uitproberen, of zodra de juiste gelegenheid zich voordoet. Hieronder staan er een paar die van pas kunnen komen.

Advertisement
Tutorial via zackcreator/YouTube

Tutorial via zackcreator/YouTube

Wil je geen fortuin uitgeven aan luchtverfrissers en diffusers? Dan kun je je oude droogtrommeldoekjes (als je een sterkere geur wilt, ook nieuwe) benutten: zelfs na gebruik houden ze nog wat geur vast en je kunt ze dan met een paperclip of wasknijper aan de luchtroosters in huis vastmaken.

Advertisement

En hetzelfde geldt voor vloerventilatoren. Je kunt ook kleine stukjes dunne stof proberen waarop je een paar druppels van een favoriete essentiële olie hebt gedaan.

mang0bus/Reddit

mang0bus/Reddit


Moet je brood ontdooien maar wil je niet dat het te droog wordt? Je kunt warmte en stoom tegelijk gebruiken: één manier is om het brood gewoon op een voorwerp met gaatjes (een vergiet, rasp, enz.) te leggen dat op wat kokend water rust, misschien wanneer je iets moet koken!

Anders kun je een kommetje water in de magnetron toevoegen wanneer je de ontdooiprogramma's gebruikt.

Als je in een hotel geen licht door de gordijnen kunt verdragen, gebruik dan kleerhangers met klemmen om alles goed dicht te houden!

Wanneer je witte sportschoenen (vooral canvas) hebt gewassen en je wilt voorkomen dat er gelige kringen ontstaan, bedek ze dan (terwijl ze nog nat zijn) met toiletpapier of papieren zakdoeken en laat ze in de zon drogen.

Advertisement

Moet je verhuizen? Bespaar tijd en moeite door meer kleren (met kleerhangers er nog aan) in grote zakken of stevige tassen te stoppen, zodat het weinig tijd kost om ze in en uit dozen te plaatsen/te halen.

Als je geen tablet- of telefoonstandaard bij de hand hebt, zijn er duizend manieren om er een te improviseren, bv. met kurken en koordjes!

Advertisement
SubstantialBelly6/Reddit

SubstantialBelly6/Reddit


Wanneer je de inhoud wilt analyseren van dozen of manden die op de hoogste planken staan waar je zelfs met een ladder niet bij kunt, hoef je ze niet naar beneden te halen: je kunt een video (of een foto) maken met de camera aan de voorkant van je mobiele telefoon, die je dan net als een spiegel kunt gebruiken.

Muffinovenvormen blijken altijd uitstekende organizers te zijn voor alle kleine spullen!

Advertisement

Ga je kamperen en trekt het idee om pannenkoeken, omeletten of crêpes te bakken je wel aan? Bereid de geklopte eieren of het beslag in grote hoeveelheden en doe het in een plastic fles, waarop je ook de doseringen kunt aangeven, zodat je niet "met het blote oog" hoeft te doen.

TV, decoder, Blu-Ray speler, misschien zelfs stereo of airconditioner: wanneer je je in de woonkamer wilt ontspannen, moet je altijd duizend afstandsbedieningen gebruiken zodat je niet hoeft op te staan om elk systeem handmatig af te stellen. Zorg dat je ze niet uit het oog verliest door ze allemaal bij elkaar te houden. Je kunt dit doen met eenvoudige elastiekjes of door ze vast te maken aan elastieke kabels die op één plaats worden vastgezet, of ook door haken te bevestigen aan een houten plank waarop elke afstandsbediening kan worden geplaatst.

Advertisement

Hoteldouchekapjes kunnen schoenzakken worden om in de koffer te doen!

Heb je een favoriete vindingrijke oplossing waar je niet zonder zou kunnen?

Advertisement