8 ideeën om van je achtertuin een paradijselijk hoekje te maken

door Natasja

12 Juli 2022

8 ideeën om van je achtertuin een paradijselijk hoekje te maken
Advertisement

Heb je een achtertuin die je niet weet te benutten? Ook als het je esthetisch niet overtuigt of te klein lijkt, is er in werkelijkheid maar een klein beetje nodig om het te verfraaien. Het belangrijkste is de juiste elementen te kiezen om een stilistische harmonie te creëren en te vermijden dat meubelen en accessoires in het wilde weg worden gekozen. Een paar potten, een klimplant, stoelen en tafels, hangmatten en sofa's, er zijn veel dingen die je kunt gebruiken, ook door creatief recyclen toe te passen.

Maar voordat je begint, bestudeer de beschikbare ruimte, kies een kleurenpalet van maximaal 3-4 kleuren en denk na over een mogelijk gebruik. Het is duidelijk dat een klein hoekje waarschijnlijk geen plaats biedt aan ligstoelen, tafels en sofa's, maar het kan nog steeds worden omgetoverd tot een plek om te ontspannen met de toevoeging van een eenvoudige hangmat en een paar lantaarns. En vergeet het enorme potentieel van potplanten niet, die je ook in een betegelde hoek kunt zetten. Er is dus veel ruimte voor creativiteit.

Advertisement

Hoe klein de achtertuin ook is, ook een klein hoekje kan een droomplek worden als het wordt verfraaid met de juiste elementen. Een eenvoudige tafeltje, geflankeerd door twee kleurrijke stoelen, maakt elke kamer gezellig. Gasten zullen je graag komen bezoeken om te genieten van een frisse cocktail in je groene hoek. Als er weinig groen is, kun je potten met bloemen en planten toevoegen.

Advertisement

Hou je van geheime tuinsferen? Maak een boog van klimplanten: rozen en blauwe regen zijn een grote klassieker omdat ze zelfs de meest anonieme tuin kunnen omtoveren tot een superromantische en sfeervolle plek.

Als je wilt ontspannen, leg dan een mooi kleed op de grond, voeg twee ligstoelen toe, wat kussens, een kleine houten tafel om boeken, kopjes thee en diverse lekkernijen op te zetten. Nu is de achtertuin een echte buiten woonkamer.

Om je hoekje nog gezelliger te maken, raden wij je aan lantaarns toe te voegen, die 's avonds worden aangestoken. Kaarslicht geeft elke omgeving een magische en onmiskenbare sfeer.

Niets is mooier dan een paar potten om de achtertuin te verfraaien, vooral als die niet bijzonder rijk is aan planten. Gebruik geen potten die allemaal hetzelfde zijn, maar wissel verschillende vormen en maten af en maak gebruik van creatief hergebruik. Potten, kannen, oude koffers, theepotten, er zijn vele voorwerpen die zich lenen tot het herbergen van bloemen en planten.

Advertisement


Wil je een zithoek aan de achterkant van het huis? Ligstoelen zijn prima, maar als je wilt, kun je gebruik maken van hangmatten, die onmiddellijk het idee van ontspanning oproepen. Bovendien zijn ze in vergelijking met meubelen gemakkelijker te verplaatsen en eventueel te verwijderen.

Als je graag buiten eet, is er niets beter dan een grote houten tafel te plaatsen, eventueel in een licht beschaduwde hoek. Ideaal voor lunch en diner, om je werk te doen, om te ontspannen in het gezelschap van vrienden.

Advertisement

Aangezien de achtertuin meestal beter beschermd is tegen nieuwsgierige blikken dan de voorkant, kun je die gebruiken om een zwembad en enkele ligstoelen te plaatsen, en zo een heerlijk strandhoekje te creëren. Het enige wat je hoeft te doen, is onze tips in praktijk brengen en de meest geschikte voor je tuin vinden.

Advertisement