De vieze knuffelbeer wordt weer zo goed als nieuw met een grondige schoonmaakbeurt zoals deze van TikTok

door Natasja

07 Juli 2022

De vieze knuffelbeer wordt weer zo goed als nieuw met een grondige schoonmaakbeurt zoals deze van TikTok
Advertisement

We weten allemaal dat baby's in de eerste maanden en jaren van hun leven altijd een lievelingsknuffel of pop hebben om mee te slapen en de dag mee door te brengen. Het zijn echte schatten die hen een veilig gevoel geven en die heel belangrijk voor hen worden. Door de kinderen op zoveel avonturen te volgen, worden die zachte speeltjes uiteindelijk erg vies. Soms heb je het niet meteen door, het is vaak een heel geleidelijk proces, maar dan komt de dag dat de vacht van de knuffel zijn kleur verloren heeft, misschien zelfs vlekkerig is en ruwer aanvoelt.

Dit is wat er gebeurde met een 40 jaar oude knuffelbeer die een TikToker, @lauzydan, letterlijk weer tot leven wekte met het dubbele weken. Ze noemde het 'knuffelbeer-soep', maar het is niets anders dan het beroemde 'laundry stripping', dat proces van het grondig reinigen van kleren, linnengoed, tapijten en wat al niet meer, dat op internet een rage is.

via @lauzydan/TikTok

Advertisement
@lauzydan/TikTok

@lauzydan/TikTok

De vrouw zegt dat de knuffelbeer als kind aan haar zwager toebehoorde, en haar door haar schoonmoeder werd gegeven om aan haar zoon te geven. De beer was nog redelijk intact, maar in een slechte staat met tientallen jaren vuil.

Dit is wat er nodig was om hem zo goed als nieuw te maken:

  • De knuffelbeer werd geopend om alle vulling eruit te halen. Met de oude vulling, zoals zaagsel en stukjes schuimrubber, moet je voorzichtig zijn: de kleinere stukjes kleven aan de stof en de vacht van de teddybeer, en hebben de neiging om overal terecht te komen. Dus bewapen jezelf met een grote zak om alles erin in te legen. Wees voorzichtig met het verwijderen van elektrische onderdelen (zoals de onderdelen die de poppen laten praten), die niet in contact kunnen komen met water.
  • Los in een grote teil met warm water een maatlepel borax, een maatlepel wassoda en wat wasmiddelpoeder op.
  • Dompel de knuffelbeer onder en laat hem enkele uren weken.

Je kunt het eerste deel van het proces hier zien:https://www.tiktok.com/@lauzydan/video/7041595859288493318

De vrouw wilde het hele proces een tweede keer herhalen, want de knuffelbeer was in een erbarmelijke toestand. Het strippen (of inweken) van de was moet eigenlijk altijd worden beschouwd als een vorm van voorwassen, en in feite werd de teddybeer in dit geval ook in de wasmachine gedaan. Overweeg altijd een wasprogramma dat niet te agressief is, voor voorwerpen als deze.

Daarna is het een kwestie van alle vulling weer terugplaatsen (misschien kun je overwegen een oude, synthetische vulling te vervangen door nieuwe, misschien van plantaardige oorsprong en hypoallergeen), eventuele reparaties uitvoeren en de kinderen weer laten spelen met de knuffelbeer, die zijn oorspronkelijke kleuren heeft teruggekregen en bovenal geparfumeerd, schoon en gedesinfecteerd is!

Om het tweede deel en de resultaten van de 'knuffelbeer-soep' te zien, klik hier: https://www.tiktok.com/@lauzydan/video/7041667930182012165.

Advertisement