Vuile rolluiken? Probeer deze methode van TikTok om ze weer schoon en glanzend te krijgen

door Natasja

08 Juli 2022

Vuile rolluiken? Probeer deze methode van TikTok om ze weer schoon en glanzend te krijgen
Advertisement

Rolluiken die aan vuil en weersinvloeden worden blootgesteld, worden net zo vuil als ramen, ook al denkt men er niet altijd aan om ze even vaak schoon te maken als glas. Immers, vuil op rolluiken is niet zo direct vervelend als vuil dat een ruit dof maakt. Toch verdienen ook rolluiken af en toe een grondige schoonmaakbeurt.

Er zijn verschillende methoden om dit te doen, en de methode hieronder is heel eenvoudig, omdat het gaat om het gebruik van ingrediënten en hulpmiddelen die je altijd in huis hebt. Lees verder om meer te weten te komen.

via @lacasadimattia/TikTok

@lacasadimattia/TikTok

@lacasadimattia/TikTok

Uitleg hierover op TikTok is het account @lacasadimattia, waar we Mattia Alessio zelf stokken en doeken zien hanteren om de rolluiken met een paar eenvoudige en betaalbare handelingen te laten glanzen.

De eerste stap is het verwijderen van stofresten met een bezem. Maar let op, zowel in deze als in de andere stappen, als het luik perfect gesloten is, zullen de bezem of het andere gereedschap zich niet tussen de verschillende lamellen kunnen wringen, zodat je er misschien de voorkeur aan geeft het luik iets open te houden, zodat je zelfs de moeilijke spleten beter kunt bereiken.

Mattia gaat verder met het nat maken van een microvezeldoekje met alleen water, dat hij tweemaal over het rolluik veegt. Je kunt altijd een bezem gebruiken om gemakkelijk bij alle delen van het rolluik te komen. Op die manier heb je al het grove vuil en opvallend vuil verwijderd.

Vul nu een teil met 3 liter warm water en een paar druppels afwasmiddel. Marseillezeep zou ook kunnen helpen. Was de luiken vervolgens met een andere doek, gedompeld in zeepwater en goed uitgewrongen. Veeg meerdere keren. Afspoelen en vervolgens afnemen met een droge doek (ook een oude vaatdoek of handdoek) om alles onmiddellijk droog te maken en strepen te voorkomen.

Net als bij ramen is het goed om deze reiniging te doen op een moment van de dag dat de luiken niet direct in de zon staan, zodat de zeep niet uitdroogt voordat hij kan worden afgespoeld.

Bekijk de uitlegvideo op TikTok (https://www.tiktok.com/@lacasadimattia/video/7079445933800361222), en verken de feed (https://www.tiktok.com/@lacasadimattia) voor nog veel meer nuttige tips.

Advertisement