10 buitengewone ideeën om van glazen flessen mooie creaties te maken

door Natasja

14 Juli 2022

10 buitengewone ideeën om van glazen flessen mooie creaties te maken
Advertisement

Glas is een van de meest recycleerbare en herbruikbare materialen van allemaal. Het is een materiaal dat kan worden gesmolten terwijl het hetzelfde blijft en dat uit afval nieuwe voorwerpen doet ontstaan. Tegelijkertijd is het bijna oneindig herbruikbaar door zijn chemische en fysische eigenschappen.

In beide gevallen vermijdt men de productie van grondstoffen die, hoewel ze niet vervuilend zijn, duizenden jaren nodig hebben om door het milieu te worden afgevoerd. En verder bespaar je energie en de verspreiding van enorme hoeveelheden CO2 die schadelijk zijn voor de planeet. Het voordeel van het hergebruik van glazen flessen in plaats van ze in te zamelen voor recycling, is dat het zulke mooie en veelzijdige voorwerpen zijn dat ze met uitstekend resultaat tot iets anders kunnen worden getransformeerd.

Bekijk hieronder enkele prachtige ideeën.

Advertisement

Het schijnbaar meest voor de hand liggende maar altijd zeer indrukwekkende idee is om flessen in vazen te veranderen. Dat kan door ze te laten zoals ze zijn, misschien door gekleurde te kiezen. Of je kunt ze versieren of verven, volgens je smaak en inrichtingsvereisten.

Advertisement

En je kunt ook denken aan het versieren van flessen en ze omtoveren tot prachtige kandelaars.

Door er lichtjes en elementen met zeethema in te verwerken, krijg je een fantastische decoratie in de typische kuststijl van vakantiewoningen.

Het gebruik van iconische flessen zoals Jack Daniel's om zeepdispensers te maken is echt perfect voor de meest originele badkamers en flats.

En met dezelfde iconische flessen kun je prachtige lampen in popstijl maken.

Advertisement

Maar iconiciteit is een factor die vele andere beroemde merken kenmerkt. De legendarische Coca Cola fles is misschien wel het meest treffende voorbeeld. Het kan worden gebruikt om kleine lampen te maken die aan de muur kunnen worden bevestigd en nog veel meer.

Een plafondlamp van gekleurde flessen kan de uitstraling van een interieur dat misschien een beetje saai is, totaal veranderen. Een idee dat het proberen waard is.

Advertisement

De kleurrijke windgongen, die van alle soorten materiaal kunnen worden gemaakt, kunnen ook van glazen flessen worden gemaakt en zijn een geweldige manier om tuinen, balkons en veranda's te verfraaien.

Voor een buitendecoratie zijn wanden van flessen ook zo mooi. Er kunnen spectaculaire wanden gemaakt worden. Vooral bij daglicht zijn ze echt een lust voor het oog.

Advertisement

Een ingenieuze tip kan zijn om er plantjes in te zetten, waarbij het onderste deel van de fles wordt gebruikt als vaas voor water en het bovenste deel, met de hals ondersteboven en in de vaas gestoken, voor aarde en plant. Met dit systeem gaan de wortels direct in het water. Dit is meer dan een creatief idee, het is een zeer nuttige tuintruc, en we weten dat groene-vingerstips altijd zeer worden gewaardeerd.

Wat is, op dit moment, je favoriete creatie om meteen na te maken? Je hoeft nu alleen maar te beginnen met experimenteren.

Advertisement