Weg met honden- en kattenhaar op de bank: probeer enkele eenvoudige en doeltreffende middelen

door Natasja

26 Oktober 2022

Weg met honden- en kattenhaar op de bank: probeer enkele eenvoudige en doeltreffende middelen
Advertisement

Huisdieren in huis hebben is echt heel leuk, ook al brengt het dagelijks kleine opofferingen met zich mee. Er moet rekening worden gehouden met de indeling van tijd om voor hen te zorgen, evenals met de inspanning om het huis schoon te houden, wanneer er ook honden en katten rondlopen.

Hoe voorzichtig je ook bent, het is onvermijdelijk dat je overal haar van je viervoeters tegenkomt, van kleren tot meubels en vooral banken trekken veel honden- en kattenhaar aan. Hieronder staan enkele methoden die je kunnen helpen dit probleem te verminderen.

Advertisement
pxhere.com

pxhere.com

  • Preventie: hoe minder haar er van de vacht van huisdieren afkomt, hoe minder er te verzamelen is. Maak er dus een gewoonte van om ze te borstelen met borstels waar ze geen last van hebben (die zijn verschillend, afhankelijk van het soort haar dat je hond of kat heeft) en het grootste deel van het haar in één keer er te halen... En op één plek.
  • Gebruik vaak een stofzuiger: er zijn modellen te koop die speciaal zijn ontworpen voor wie  huisdieren heeft, en die zijn uitgerust met verschillende hulpstukken om het haar op te pakken en te verwijderen in de verschillende kieren waar het zich schuilhoudt. Maar zelfs een normale, voldoende krachtige stofzuiger zal erin slagen veel meer haar los te maken en te verwijderen dan een eenvoudige borstel in combinatie met handmatig verzamelen.
  • De rubberen handschoen: als er geen tijd is om een stofzuiger te gebruiken, of je hebt er geen bij de hand, trek dan een rubberen handschoen aan, maak hem een beetje vochtig met water en ga met je hand over de bank. Veel haar wordt weggeblazen of blijft aan de handschoen kleven.
  • Op dezelfde manier kun je een trekker gebruiken.
  • Een natte spons: een beetje zoals de vorige methoden is een natte spons ook een geweldige manier om haren te laten plakken, en sommige mensen gebruiken hem zelfs in de wasmachine. Het probleem is dat het dan moeilijk wordt om ze van de spons af te krijgen, dus je zult het op banken moeten blijven gebruiken zolang het werkt.
Advertisement
pxhere.com

pxhere.com

  • Gebruik de wasmachine: als je de hoes van de bank kunt afhalen, is dit de beste tactiek na het handmatig of met de stofzuiger verwijderen van het meeste haar. Controleer en reinig het filter en de afdichtingen echter grondig na het wassen van kleding met haar van huisdieren.
  • Droogtrommeldoekjes: je kunt de gebruikte uit de droger gebruiken, en ze over de bank halen zodat ze zoveel mogelijk haar opvangen. Als ze vol zijn, gooi je ze weg.
  • De kleefroller: dit is een van de snelste middelen, geweldig voor noodgevallen. Trek gewoon de folie die het klevende deel bedekt van elke nieuwe laag af en rol de roller over de bank, net als bij kleding. Je zou ook plakband kunnen gebruiken, maar dat is omslachtig en duur.

Wat is jouw favoriete methode om het haar van je viervoeters van banken te verwijderen?

Advertisement