11 fascinerende voorstellen om tuinhoeken om te toveren tot betoverende plekjes

door Natasja

02 Juli 2022

11 fascinerende voorstellen om tuinhoeken om te toveren tot betoverende plekjes
Advertisement

Net als in huis worden in de tuin hoeken vaak over het hoofd gezien: de punten waar twee zijden van de grens samenkomen, een hek, of zelfs waar het pad het gazon ontmoet, worden niet altijd gezien als ruimtes die moeten worden benut om de "hoekige" vorm te benadrukken. 

Toch zijn er veel manieren om daar elementen of zones in te voegen die je elders niet hebt gecreëerd: bankjes en zitjes, zithoeken, zelfs kleine vijvers en nog veel meer. Bekijk hieronder de winnende voorstellen om een hoek van de tuin in te richten.

Advertisement

Een verhoogd bloembed: elders in de tuin zou het er misschien overdreven uitzien, maar in de hoek is het net een stukje dat een anders verwaarloosde plek mooi opvult. Het zou de oplossing kunnen zijn voor de kruidentuin waarvan je niet wist waar te plaatsen!

Advertisement

Spelen met diepte en hoogte in een bloemperk dat de ruimte tussen gazon en oprit opvult met planten is veel beter dan een vlakke hoek waar het gras de vloer raakt.

Droom je van een vijver in de tuin? Je zou het in de hoek kunnen maken!

Of je kunt ervoor kiezen een drinkfontein te plaatsen om een ruimte voor ontspanning te creëren, waar je het geluid van klaterend water kunt horen.

Maak het koel en weelderig met planten, en hang er dan een mooie hangmat in: het wordt een favoriete plek om de buitenwereld een paar uur te vergeten.

Advertisement

Een houten platform, banken, een gazebo of pergola als overkapping en verlichting: het lijkt een voor de hand liggende samenstelling, maar het is perfect om elke hoek van de tuin te transformeren!

Als er muren langs de zijkanten van de tuin lopen die in de hoek samenkomen, kun je ervoor zorgen dat ze, precies aan het eind, samenkomen om een bankje te vormen!

Advertisement

Er zijn nooit genoeg plaatsen om een mini zithoek in te richten, en twee stoelen en een kleine tafel zijn perfect in de hoek.

Het houten zitje omringd door planten: een werkelijk betoverend romantisch plekje.

Advertisement

Gerecyclede voorwerpen, planten en veel fantasie: je kunt van alles gebruiken om hoekjes in de tuin te decoreren.

En waarom zou je het exotische tintje van de tuin niet voor één hoekje reserveren, misschien met een Japanse miniatuurtuin?

Hoe zou jij de hoeken van de tuin willen inrichten?

Advertisement