Is je kledingkast een rommeltje van opgestapelde kleren? Probeer met de TikTok's 4-stappen methode orde te scheppen

door Natasja

28 Juni 2022

Is je kledingkast een rommeltje van opgestapelde kleren? Probeer met de TikTok's 4-stappen methode orde te scheppen
Advertisement

Er zijn mensen die instinctief in staat zijn bij elk gebaar orde op zaken te stellen, mensen die hun garderobe nauwelijks het rijk der chaos laten worden. En er zijn er die in plaats daarvan grote hoeveelheden kleren opstapelen tot de kledingkast een rommelige massa kledingstukken wordt. Als je tot deze laatste categorie behoort, kan een eenvoudige en schematische methode om je kledingkast weer op orde te krijgen van pas komen.

Het is een kwestie van sorteren en categoriseren van je kleding naar gelang je behoeften. Allison Bornstein legt dit ook uit in haar TikTok (https://www.tiktok.com/@allisonbornstein6), en schetst de vier-stappen-methode die zij gebruikt en aanbeveelt. Lees verder om meer te weten te komen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Wat Allison Bornstein voorstelt is in feite een sortering van kledingstukken en vervolgens hun indeling in groepen die reële seizoensbehoeften en -gewoonten weerspiegelen, meer dan een rangschikking van kledingstukken vanuit een louter esthetisch oogpunt. De vraag is dus "wat draag ik altijd en moet ik bij de hand hebben?" in plaats van te zoeken naar een kleurencompositie die er mooi uitziet.

Dit is in het kort wat TikTok-er voorstelt:

  1. Haal uit je kledingkast (of was) alle kleren die je elke dag in die periode/dat seizoen draagt. Let wel, het is belangrijk dat je eerlijk bent tegenover jezelf: het hoeven niet je favoriete kleren te zijn, maar wel die je echt elke dag gebruikt, inclusief oude joggingpakken voor in huis! Leg al deze kleren op een tafel, aan een kledingstang of het bed, zodat je ze allemaal in één oogopslag kunt zien.
  2. Kijk naar wat er nog in de kast ligt: zijn er dingen die je gewoon nooit draagt? Weet je niet meer wanneer je ze voor het laatst hebt gebruikt? Dan is het misschien tijd om ze weg te doen.
  3. Wat doe je met die kleren die je nooit draagt? Als ze geen (echte!) sentimentele waarde hebben, overweeg ze dan te verkopen of cadeau te geven. En de kleren die misschien wel waarde hebben, kun je nog steeds overwegen om ze elders op te bergen, op de beste manier om ze te bewaren, afhankelijk van het type en het materiaal - misschien spullen als skipakken, formele kleding, en al het andere dat je zeker zult gebruiken, maar alleen op bepaalde tijden en bij bepaalde gelegenheden.
  4. Als je je realiseert dat er kledingstukken zijn die je graag zou willen dragen, is dit het moment om na te denken over hoe je ze kunt herstellen om ze weer in je stijl te integreren. Misschien is het een kwestie van combinaties veranderen of zelfs veranderingen en verbeteringen aanbrengen. Ze kunnen ook een nieuwe look geven aan stukken die je altijd gebruikt maar die nu saai en anoniem lijken.

"Je kledingkast moet voelen als een winkel waar je elke keer naartoe gaat om outfits te kopen": dat is een leuke vergelijking die @allisonbornstein6 gebruikt om haar 'AB Closet Editing System' uit te leggen!

Hier vind je de video's van elke stap van de methode: 1 (https://www.tiktok.com/@allisonbornstein6/video/7095070910826155307), 2 (https://www.tiktok.com/@allisonbornstein6/video/7095405684346375466), 3 (https://www.tiktok.com/@allisonbornstein6/video/7095412893696478510) en 4 (https://www.tiktok.com/@allisonbornstein6/video/7095735101027257643). Dit zou een goed beginpunt kunnen zijn om je kledingkast op te ruimen, vind je ook niet?

Advertisement