Verschillende soorten voorwerpen weer als nieuw maken met een hogedrukreiniger: laat je verrassen door deze foto's

door Natasja

01 Juli 2022

Verschillende soorten voorwerpen weer als nieuw maken met een hogedrukreiniger: laat je verrassen door deze foto's
Advertisement

Iedereen die een hogedrukreiniger heeft, weet dat deze soms als een soort toverstaf werkt, die verschillende oppervlakken weer in hun oorspronkelijke staat herstelt, alsof hij er een toverspreuk over heeft uitgesproken. De werking van deze apparaten is eenvoudig: ze spuiten een waterstraal onder zeer hoge druk uit (ze worden in feite ook hogedruklansen genoemd), die in staat is vuil weg te schuren, de laag die door de tijd is ontstaan op vloeren, meubelen, tapijten en nog veel meer, te eroderen.

Het is dus een echt grondige manier van reinigen, die je niet teveel moet toepassen: het is namelijk een handeling die telkens het oppervlak van voorwerpen schuurt, waardoor het erodeert en de afwerking wordt aangetast. Maar als je oppervlakken moet herstellen die echt verpest zijn door jarenlang vuil, doet het wonderen! Hieronder zie je enkele voorbeelden.

Advertisement
Tiekal/reddit

Tiekal/reddit

Een van de manieren waarop het het vaakst wordt gebruikt bij het schoonmaken van huizen is om plastic of kunsthars tuinmeubelen hun oorspronkelijke uiterlijk terug te geven. De zwartachtige vlekken en het grijze laag die hen verpesten worden verwijderd. Tegelijkertijd wordt het oppervlak van de kunststof echter wat ruwer, zodat het altijd een goed idee is om deze grondige reiniging op te volgen met een laag verf of beschermingsproducten die geschikt zijn voor het behandelde materiaal.

Advertisement
GregTheHandyman/reddit

GregTheHandyman/reddit

Kan je er niet tegen dat de terracotta bakstenen, beton en dergelijke van de buitenvloer donker geworden zijn? Vaak groeien er mossen en korstmossen tussen, en niet iedereen ziet graag dat de natuur deze zones binnendringt.

reddit

reddit

De hogedrukreiniger maakt ze zo goed als nieuw en kan zelfs mos in spleten verwijderen. Let altijd op het waterverbruik!

reddit

reddit

Hetzelfde geldt voor muren, vooral die van baksteen (geen poreuze stenen en dergelijke) of beton: die kunnen met een hogedrukreiniging hun oorspronkelijke kleur terugkrijgen.

Imgur

Imgur

Op de carrosserie van de auto is het goed de straal niet te dichtbij te gebruiken, tenzij deze in een rampzalige toestand verkeert, maar het helpt om nauwkeurig te werk te gaan bij het wassen van de auto.

Advertisement
_brodre/reddit

_brodre/reddit

Ook mossen en korstmossen worden van het hout verwijderd: zorg ervoor dat je dit op een warme, zonnige dag doet, zodat het hout niet opzwelt door de vochtigheid, en als het echt perfect droog is, vergeet dan niet het te behandelen met een beschermende afwerking.

von_Bob/reddit

von_Bob/reddit

Verder bestaan er heel veel foto's die de effecten van deze reiniging laten zien, ook op tapijten. Het is misschien niet de beste methode voor zeer waardevolle exemplaren, maar het geeft zeker veel voldoening om te zien hoe het vuil verdwijnt.

Advertisement
reddit

reddit

Als je toevallig een verhard deel van je tuin hebt dat vol is komen te zitten met aarde, kun je, nadat je het gros met bezems en harken hebt verwijderd, de hogedrukreiniger gebruiken, zoals bij dit reuzenschaakbord!

xsieras/reddit

xsieras/reddit

Het is een beetje zinloos om een tweekleurige vloer te hebben als je de kleuren niet kunt zien!

Advertisement
reddit

reddit

En ook de buitenmuren van een huis kunnen radicaal worden getransformeerd met deze reinigingstoepassingen!

threebloodynails/reddit

threebloodynails/reddit

Bij het schoonmaken van een oud tapijt zou je zelfs met water kunnen tekenen!

Gebruik je graag hogedruklansen om schoon te maken?

Advertisement