Kleine, ingevallen ogen? Probeer deze beautytips om ze beter uit te laten komen

door Natasja

07 Juli 2022

Kleine, ingevallen ogen? Probeer deze beautytips om ze beter uit te laten komen
Advertisement

Ingevallen ogen zien er meestal ook vrij klein uit. Dit is een bijzonder type oog waarvan het uiterlijk door verschillende variabelen wordt beïnvloed. Het zijn meestal kleine ogen die worden gekenmerkt door niet al te brede oogleden, een wat donkerder kleur en duidelijke donkere kringen. Het algemene effect is in feite dat van een wat donkerder, uitgehold en glansloos oog.

Maar elk oog, net als elk gezicht, heeft zijn eigen bijzonderheden die zijn sterke punten zijn. We hebben hieronder een aantal waardevolle tips verzameld om te proberen deze sterke punten met make-up te benadrukken.

Advertisement

Factoren zoals gezondheid, leeftijd, een bijzonder stressvolle periode, huidtype of zelfs gewoon gezichtsmorfologie als gevolg van genetische kwesties kunnen bijdragen tot ingevallen ogen. Wat belangrijk is, is dat je ze kunt verzorgen en verfraaien met make-up zodat ze er op hun best uitzien.

Advertisement

De sleutel tot een uitstekende verbetering van het ingevallen oog is het gebruik van lichte, heldere make-up, die ook heel gemakkelijk te bereiken is met kleine trucs. Dit is om het oog groter te maken en breedte en helderheid aan de blik te geven. Doorgaans zijn matte, dekkende of te donkere kleuren niet aan te bevelen. Daarom is het beter een paar basistips te volgen.

Handige tips voor een 'wow' effect make-up:

 • Egaliseer de teint met een lichte concealer die het ooglid verheldert en donkere kringen of eventuele verkleuringen corrigeert.
 • Geef de voorkeur aan lichtgekleurde en/of parelachtige oogschaduw.
 • Vervang (indien vaak gebruikt) de zwarte eyeliner door een bruine of grijze en breng deze aan door een dun lijntje te trekken.
 • Ga met een licht potlood (meestal wordt een boterkleurige kleur aanbevolen) over de onderste oogrand, waardoor door een speciaal optisch effect de binnenkant van het oog groter zal lijken.
 • Gebruik een wimperkruller om de 'blik' te openen.
 • Breng een beetje mascara aan op de wimpers, concentreer je op het centrale gedeelte en geef de voorkeur aan een niet zwarte, lichtere of zelfs transparante mascara.
 • Creëer lichtpunten met highlighter in de buitenste hoek van het bovenste ooglid (onder de wenkbrauw) en in de binnenste hoek van het oog (bij de neus).

Wat kan je beter vermijden:

 • Ogen opmaken met zwarte of donkere, dekkende en sterk gepigmenteerde kleuren.
 • Een te dik eyelinerlijntje aanbrengen.
 • Zwart potlood op de onderste rand van het oog gebruiken.
 • Veel mascara, vooral zwarte, gebruiken.

Dit zijn de algemene tips en richtlijnen die visagisten en make-up artiesten over het algemeen aanraden om te volgen. Het zijn er maar een paar en ze zijn eenvoudig te onthouden en in praktijk te brengen en kunnen echt een verschil maken. Het is zeker goed om te weten dat met weinig je je beter en zelfverzekerder kunt voelen. Niet dat make-up nodig is, maar soms kan het helpen.

Advertisement