Verbeter je look door make-upfouten die je ouder maken te vermijden

door Natasja

12 Februari 2022

Verbeter je look door make-upfouten die je ouder maken te vermijden
Advertisement

Make-up is een bondgenoot in het dagelijks leven die je helpt elke dag met een andere look te beginnen: je uiterlijk verfraaien met een look die past bij de verschillende gelegenheden is een genoegen dat binnen ieders bereik ligt, maar enkele onnauwkeurigheden kunnen verhinderen dat je het gewenste resultaat bereikt.

Aangezien je vaak make-up gebruikt om de ouderdomstekenen te maskeren, is het contraproductief er geen moeite voor te doen om die fouten te vermijden die precies het tegenovergestelde resultaat bereiken, en je uiterlijk verzwaren waardoor je ouder lijkt dan je in werkelijkheid bent.

Advertisement
Pexels, Pexels

Pexels, Pexels

1. Een te dikke laag foundation gebruiken
    Overdrijven met foundation geeft een zeer onaantrekkelijk effect, dat bovendien de ouderdomstekenen accentueert in plaats van ze te minimaliseren. Vermijd dus het aanbrengen met de vingers en gebruik sponsjes (waarvan sommige bevochtigd en uitgeknepen moeten worden alvorens de make-up aan te brengen) of geschikte kwasten om een dunner maar toch dekkend laagje gelijkmatig aan te brengen. Dit is natuurlijk nadat je de beste foundatioin voor jouw behoeften hebt gevonden.
    2. Make-up aanbrengen op een droge huid
    Ook als je een make-upbasis gebruikt en daarop de verschillende lagen make-up aanbrengt, van crèmes/ foundation tot blush en oogschaduw, zal de huid van de basis, als deze niet gehydrateerd is, uiteindelijk de make-up absorberen, zoals dat ook gebeurt met huidverzorgingsproducten. Dit beschadigt de uniformiteit van de make-up, maar wat nog belangrijker is, het is helemaal niet bevorderlijk voor de gezondheid van de huid zelf. De poriën raken verstopt met stoffen die juist zo veel mogelijk aan de oppervlakte moeten blijven, en de huid wordt niet goed gevoed met vochtinbrengende bestanddelen.
    Het is daarom goed om ervoor te zorgen dat je je huid altijd goed hydrateert door de nodige stappen in je dagelijkse routine op te nemen, en vervolgens 's avonds altijd alle make-up perfect te verwijderen. De basis van een gezonde huid en een goede huidverzorgingsroutine is altijd een diepe reiniging, met verschillende producten en principes, afhankelijk van het huidtype, de leeftijd en de omstandigheden.
    3. Kleuren die te donker en te fel zijn als je ouder bent
    Het is waar dat het gebruik van felle en vrolijke oogschaduw een manier is om jezelf te uiten, maar het is onvermijdelijk dat opzichtige kleuren, donkere make-up of het gebruik van glitter rimpels accentueren.
    4. De juiste kleur lippenstift, afhankelijk van leeftijd
    Naarmate de jaren verstrijken, kunnen sommige lippenstiften met warme basistinten (geel of rood) de tanden geler doen lijken, waardoor iemand er ouder uitziet. Het is de moeite waard om wat tijd door te brengen met een deskundige in een parfumerie om uit te vinden welke tinten de teint en het gezicht in het algemeen het beste tot hun recht laten komen.

Advertisement