De beste tip voor het handig schoonmaken van make-up sponsjes? In de douche

door Natasja

23 Juni 2022

De beste tip voor het handig schoonmaken van make-up sponsjes? In de douche
Advertisement

De sponsjes voor het verdelen van make-up op het gezicht zijn echt handig voor iedereen: ze hebben het aanbrengen van concealers, foundations en diverse BB-crèmes veel gemakkelijker gemaakt dan vroeger, met uitstekende resultaten, zelfs voor degenen die niet bijzonder bedreven waren in het hanteren van de verschillende soorten kwasten die voor diezelfde producten werden gebruikt.

Beetje bij beetje heeft elk cosmeticamerk zijn eigen sponsjes op de markt gebracht, met verschillende vormen en maten om iedereen in staat te stellen te spelen met het contouren en modelleren van het gezicht zoals hij of zij zelf wil. Bij dagelijks gebruik is echter het probleem van hoe ze goed schoon te maken: de ophoping van producten in de spons, die zich vervolgens vermengen met huidvetten en eventueel resten van andere cosmetica, kan schadelijk worden voor de gezondheid van de huid.

En als je veel verschillende exemplaren vaak gebruiken, is het vervelend ze elke dag een voor een te moeten schoonmaken: aangezien je dit noodzakelijke onderhoud niet kunt vermijden, hoe kun je er dan efficiënter voor zorgen? Misschien vind je een tip van TikTok nuttig.

via @vanesamaro91/TikTok

Advertisement
@vanesamaro91/TikTok

@vanesamaro91/TikTok

Vanesa Amaro vertelt ons in een video (https://www.tiktok.com/@vanesamaro91/video/7005346268293762310) dat haar favoriete methode is om de douche te benutten, om geen extra tijd te verliezen.

Als je wilt doen wat zij doet, zul je het volgende moeten doen:

  • Bewaar de gebruikte en vuile make-up sponsjes in een plastic bakje of van ander materiaal dat zonder problemen nat kan worden
  • Zorg dat je altijd een stuk zeep voor je handen bij de hand hebt (maar vaste of vloeibare shampoo werkt ook goed, en natuurlijk Marseillezeep of badschuim)
  • Als je onder de douche stapt, neem de bak vol sponzen mee en wrijf ze onder de waterstraal elk met het stuk zeep in, zodat ze doordrenkt zijn met zeep en knijp ze tussen je handen om al het vuil eruit te krijgen. Als er geen gekleurd water meer uitkomt, ga verder met de volgende spons. 

Het kan handig zijn om deze reiniging te doen terwijl je je aan het afspoelen bent en nog meer terwijl je een haarproduct een paar minuten moet laten zitten!

Het gebruik van een shampoo is trouwens ook een favoriete methode om make-upkwasten of -sponzen schoon te maken.

Heb jij een favoriete methode om je make-upsponsjes schoon te maken?

Advertisement