Gebruik kralen: 5 prachtige ideeën voor handgemaakte halskettingen

door Natasja

27 Juni 2022

Gebruik kralen: 5 prachtige ideeën voor handgemaakte halskettingen
Advertisement

Steeds meer creatieve hobbyisten wijden zich aan het creëeren van handgemaakte sieraden met behulp van allerlei technieken en materialen. Kralen, in het bijzonder, zijn een rage. Ze zijn er in ongelooflijk gevarieerde vormen, kleuren en maten en zijn bijzonder geschikt voor het maken van kleurrijke halskettingen.

Liefhebbers van halskettingen weten dat ze er nooit genoeg van hebben voor hun verschillende outfits. Dus waarom maak je niet je eigen kettingen door je creativiteit te uiten? De kettingen die zijn gemaakt met kralen zijn perfect voor zomerse looks en nog veel meer. Sommige zijn heel eenvoudig en snel te maken. Andere vergen wat meer tijd en geduld, maar kosten niet meer toewijding dan wat je in, bijvoorbeeld, breien of haken moet steken. Iedereen heeft zijn of haar eigen favoriete creatieve techniek. Het is gewoon een kwestie van persoonlijke smaak. Kijk eens naar de ideeën hieronder!

Advertisement
Tutorial via coolcreativity.com

Tutorial via coolcreativity.com

De eerste die we voorstellen is een halsketting gemaakt van strengen kleine, in elkaar verstrengelde kralen. Dit zijn wat  meestal bijouterieën genoemd worden. Het patroon is vrij eenvoudig en het werk bestaat in wezen uit het rijgen van de kralen in de strengen die je wenst te gebruiken en deze vervolgens samen te vlechten. Het voordeel, naast de eenvoud van de techniek, is dat je twee of meer kleuren met elkaar kunt combineren voor een oneindig aantal combinaties. Het model is echt geschikt voor outfits tijdens het warme seizoen.

Advertisement
Tutorial via beadsmagic.com

Tutorial via beadsmagic.com

Het tweede voorstel is iets uitgebreider dan het vorige en vereist dat je een nauwkeurig patroon volgt, maar het is niets dat niet kan worden bereikt met een beetje geduld en passie. Volg gewoon de instructies en je zult eindigen met een sieraad dat meer geschikt is om 's avonds te dragen, maar toch veelzijdig en geschikt voor vele gelegenheden. Deze ketting kan ook worden gemaakt in één of meer kleuren naar gelang van iemands smaak en behoeften.

Tutorial via beadsmagic.com

Tutorial via beadsmagic.com

De "Milano"-ketting is nog gedetailleerder en eleganter en vereist het gebruik van kleine kristallen. Het heeft een soortgelijk patroon als het vorige en is ook perfect voor vele soorten looks, vooral 's avonds, en in elke kleurvariatie.

Tutorial via honestlywtf.com

Tutorial via honestlywtf.com

Het andere voorstel, dat een beetje anders is, is een halsketting met meerdere strengen van gekleurde kralen, parelmoeren kralen en parelmoeren hangers. Multistrengs kettingen zijn een seizoensgebonden must-have die vooral in de zomer een comeback maakt en die zorgt voor die lichte zigeuner- en beetje hippiestijl waar we in de zomer zo dol op zijn. Deze ketting vooral is eenvoudig te maken en door de toevoeging van parelmoeren elementen krijgt de kleur een beetje helderheid dat altijd mooi is. Kies de kleuren en hangers die je het mooist vindt en leef jezelf uit. De stijl van je halsketting zal uniek zijn en je zult hem met nog meer enthousiasme dragen.

Tutorial via sewhistorically.com

Tutorial via sewhistorically.com

Het laatste idee betreft de techniek om een klassieke parelketting te maken. De voorbeeldfoto in de handleiding waarnaar wij verwijzen, toont klassieke parels die geschikt zijn voor gelegenheden en evenementen die een bepaalde dresscode en meer klassieke kleding vereisen. Maar niets belet je om dezelfde techniek te gebruiken om parels van om het even welke vorm, grootte en kleur te rijgen en je favoriete parelsnoeren te maken. De enige waarschuwing is dat de dikte van de draad moet worden aangepast aan de diameter van het parelsgaatje dat je gebruikt.

Waar wacht je nog op? Zorg voor draden, kralen en creativiteit en breng de sieraden die je zult dragen, tot leven. De voldoening zal onbetaalbaar zijn.

Advertisement