Richt je balkon, veranda of tuin in met comfortabele salontafels voor je zithoek buiten!

door Natasja

22 Juni 2022

Richt je balkon, veranda of tuin in met comfortabele salontafels voor je zithoek buiten!
Advertisement

Of het nu onder de overkapping van een veranda is, of buiten in de tuin, op een balkon of terras, elke ontspanningshoek heeft een tafeltje nodig waarop voorwerpen, drankjes en eten kunnen worden geplaatst. En echt, er lijken er nooit genoeg van te zijn.

Dus, als je op zoek bent naar een paar ideeën om de inrichting van een zithoek buiten af te maken kun je denken aan het maken van de ontbrekende salontafel met een aantal DIY-projecten. Je kunt ze gemakkelijk maken van beton, hout en metaal. Of verander andere objecten op een creatieve manier. Bekijk de voorstellen hieronder.

Advertisement

Een metalen mand, eventueel in een popkleur overgeschilderd, en een rond houten blad: draai de mand om, en bevestig het blad erop. Het is eenvoudig en heel mooi!

Advertisement

Er zijn veel ideeën om ook eenvoudig beton te gebruiken. Met de haarspeldpoten die zo populair zijn in de binnenhuisarchitectuur, bijvoorbeeld!

Of met een houten constructie die je van te voren hebt gemaakt.

Het betonnen tafelblad kan rond of vierkant van vorm zijn, maar het proces is altijd vrijwel hetzelfde: nadat je de poten hebt gekocht of gemaakt, vul je een emmer of teil (of wat dan ook dat als vorm dient voor de vorm van het tafelblad) met cement, en wanneer het cement net begint te harden (het moet nog zacht zijn), plaats de poten en houd ze op hun plaats totdat het cement er volledig omheen is gestold. Dan draai je het geheel om en dat is het, je hoeft het alleen nog maar af te werken of misschien te verven.

Je kunt een plastic bak ook verhullen door hem om te draaien en te bedekken met hout, zelfs gerecycled hout.

Advertisement

Een snelle, gemakkelijke en goedkope methode is om twee metalen manden op elkaar te zetten zodat hun onderkanten elkaar raken. Ze worden het onderstel van de salontafel, met daarop een grote houten schijf of een blad van ander materiaal.

Stevige tuinpotten kunnen ook op een soortgelijke manier worden gebruikt.

Advertisement

Als je daarentegen gebruik wilt maken van houten boomstammen, vergeet dan niet deze te behandelen met geschikte oliën om de vezels te verzegelen, zodat ze bestand zijn tegen weersinvloeden.

Ook een stronk hout in de gewenste vorm gevormd en goed afgeschuurd is een uitstekende buitentafel.

Advertisement

Onweerstaanbaar is ook de rustieke charme van de tot tafels omgetoverde melkbussen!

Evenals die van grote houten kabelhaspels.

Advertisement

En waarom niet een tafeltje maken dat, indien nodig, een speelbord wordt voor tijdverdrijf zoals dammen of drie-op-een-rij?

Hoe zou jij een salontafel voor buiten willen maken?

Advertisement