Maak je tuin of balkon onweerstaanbaar door ze te versieren met creatieve potten en plantenbakken

door Natasja

29 Juli 2023

Maak je tuin of balkon onweerstaanbaar door ze te versieren met creatieve potten en plantenbakken
Advertisement

Je kijkt naar je tuin en vindt hem een beetje leeg, een beetje saai, alsof er iets ontbreekt: bloempotten kunnen waarschijnlijk het verschil maken. Of ook potten met vetplanten, of plantenbakken met kruiden of vaste planten om van te genieten tijdens de verschillende seizoenen van het jaar. De natuur biedt ons letterlijk een oneindig aantal ideeën om de buitenruimtes te versieren met groen en alle andere kleuren, en we hoeven alleen nog maar te beslissen hoe en waar we elke plant plaatsen.

Plantenbakken zijn ideaal voor het vullen van kleine ruimtes, op vloeren, terrassen of balkons, maar ook in het midden van het gazon of in het midden van bloemperken. En ze kunnen worden gemaakt van verschillende soorten potten, maar ook door voorwerpen met creativiteit te recyclen. Laat je inspireren door de ideeën hieronder.

Advertisement

Veel boomstammen, verticaal, van verschillende lengtes: elk wordt een ideaal onderstel voor bloempotten!

Advertisement

Potten van cement: je kunt ze zelf maken met weinig geld, door emmers en andere soortgelijke voorwerpen als mal te gebruiken.

Vergeet niet dat ook theepotten of oude kannen die ruimte innemen in huis zonder gebruikt te worden, inventieve bloempotten kunnen worden.

Het zal leuk zijn om creatieve recyclingideeën te verwerken om gasten in onverwachte hoekjes te verrassen.

Met houten kratten kun je mini verhoogde bedden maken waarin je alle kruiden kunt kweken die je maar wilt, klaar voor gebruik in de keuken.

Advertisement

En hoewel terracotta potten en amfora's altijd de tijdloze klassieker zullen blijven, hebben gerecyclede metalen bakken ook een charme die je mooi zult vinden.

De oude houten trap als podium voor een groot aantal identieke potten, gevuld met dezelfde soort plant: een schouwspel dat je naar smaak kunt naspelen.

Advertisement

Metalen of houten vaten die bloemen op de grond werpen: ze blijven prachtig.

Het kan leuk zijn om op zolder of in kasten te gaan zoeken naar alle voorwerpen die geschikt zijn om een plantenbak van te maken.

Advertisement

En als je klimplanten wilt gebruiken voor schilderachtige composities, waarom kies je dan niet voor een parapluvormige steun?

Ook oude metalen gereedschappen, zoals schoppen en meer, kunnen planten herbergen en met flair versieren.

Advertisement

Oude kroonluchters? Ze kunnen dienen als een steun voor een klimplant, bovenop een paar potten worden geplaatst of zelfs op een bloembed!

Klaar om ongebruikte elementen creatief te recyclen?

Advertisement