Een DIY plantenbak maken van een voedselbakje

door Natasja

19 Maart 2023

Een DIY plantenbak maken van een voedselbakje
Advertisement

Voor tuinliefhebbers zijn potten nooit genoeg, er is altijd wel een plant die verpot moet worden of een stek die wortel heeft geschoten en ingraven moet worden. Als je op zoek bent naar originele en alternatieve ideeën om de gebruikelijke aardewerken of plastic potten te vervangen, waarom denk je dan niet aan creatief recyclen?

Er zijn veel voorwerpen die gemakkelijk opnieuw kunnen worden gebruikt als bloempotten: glazen, flessen, schalen, lege flacons, jerrycans. Zelfs plastic voedselbakjes kunnen gemakkelijk worden omgevormd tot originele en mooie plantenbakken, in plaats van ze na het legen in de vuilnisbak te gooien. Zo doe je het milieu een plezier en heb je echt originele en mooie plantenbakken.

Wij vertellen je stap voor stap hoe je de transformatie kunt uitvoeren.

via Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Neem een plastic voedselbakje, bij voorkeur een middelgrote. Verwijder de helft van de bovenkant van het deksel met een stanleymes maak dan met een priem gaatjes in de omtrek, in de twee hoeken dicht bij de kant waar het deksel aan het bakje vastzit. Wikkel er wat ijzerdraad omheen om de bevestiging van het bakje te versterken.

Boor nu nog twee gaatjes in het onderste deel van de tegenoverliggende wand en rijg wat bindgaren van binnen naar buiten, door het vast te maken aan een stukje touw aan de buitenkant. Zo heb je het handvat gemaakt waarmee je je plantenbak kunt ophangen als hij klaar is.

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

 

Je kunt nu overgaan tot het maken van de decoratie. Breng eerst papiertape aan op de rand van het deksel dat je met het stanleymes hebt gesneden en breng het touwt aan met hete lijm, beginnend bij de randen. Voeg een dunner stuk touw toe direct onder het eerder aangebrachte touw.

Draai het bakje om en breng, opnieuw met behulp van de hete lijm, het touw aan vanaf de bovenkant tot aan de onderkant.

Nu is het tijd om je nieuwe plantenbak te vullen: begin met een laag kiezelstenen, voeg daarna aarde toe. Je nieuwe plantenbak is nu klaar om er planten in te zetten en aan de muur te hangen.

Ben je klaar om de handen uit de mouwen te steken? Bekijk de onderstaande video voor meer informatie!

Advertisement