10 tips voor het maken van fantastische DIY paastafeldecoraties

door Natasja

19 Maart 2023

10 tips voor het maken van fantastische DIY paastafeldecoraties
Advertisement

Tijdens de feestdagen keert het verlangen terug om onze huizen te versieren en besteden we meer tijd aan de voorbereiding van de tafel, inclusief enkele decoraties. Met Pasen is het dus leuk om het ontwaken van de lente te vieren met tafelcomposities en -decoraties die de komst van de lente in huis nabootsen: eieren, kuikentjes, konijntjes en bloeiende takken zijn in feite de absolute hoofdrolspelers van deze feestperiode en de viering ervan. 

Waarom niet profiteren van de vrije tijd die we hebben om onze eigen decoraties te maken? We stellen je de volgende 10 fantastische projecten voor om paasversieringen te maken die je gasten prachtig zullen vinden

Advertisement

1. Gebloemd tapijt

Het maken van een kleurrijk bloementapijt is een eenvoudige en zeer eenvoudige manier om het ontwaken van de natuur in de lente en de spirit van de paasvakantie te vieren. Je kunt een tapijt van kunstgras gebruiken om van jaar tot jaar te hergebruiken of een decoratie maken met echt gras. Versier het met verse bloemen of papieren bloemen, maar ook met gekleurde eieren, kuikentjes, konijntjes of chocolaatjes. Het effect zal kleurrijk zijn.

Advertisement

2. Tafeldecoratie met kaarsen

Kaarsen zijn perfect voor tafeldecoratie bij elke gelegenheid. Met Pasen kun je eivormige kaarsen gebruiken omringd door bloemen, of je kunt uitgebreidere tafeldecoraties maken door eenvoudige kaarsen te omringen met konijntjes of kuikentjes, of ook een kaars plaatsen in een nest met eieren.

3. Paashaas

Een eenvoudige mat van gras volstaat voor een paashaas die als geschenk direct eieren op tafel brengt. Ook hier kun je de decoratie variëren door konijnen van keramiek of andere materialen te gebruiken, of door je eigen konijnen te maken met stof of papier-maché. Of zelfs met origami, waarom niet? Voeg gekleurde eieren of chocolaatjes toe, maar ook bloemen of wortels.

4. Paastak

Als je van eenvoud houdt, neem dan een bloeiende tak, zet die in een vaas of kan en versier hem met gekleurde eieren.

5. Taartplateau met nest

Een nestje maken op een taartplateau is een originele methode om een werkelijk schitterende tafeldecoratie te maken. Gedroogde takken, bladeren, bloemen en eieren, maar ook kleine kuikentjes zullen de sfeer meteen feestelijker maken, en dankzij de verhoogde positie op de tafel vallen ze meteen op.

Advertisement

6. Alternatieve paasboom

Waarom maak je in plaats van de klassieke boom met één tak geen eierspar? Koop een kegelvormige standaard van karton of polystyreen of maak hem zelf van karton of stof en bedek hem met geverfde eieren of eieren van polystyreen, plastic, papier, draad of stof, bloemen en grasstengels. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

7. Een gele en groene tafel

Je kunt ook kiezen voor een monochrome compositie door je te laten inspireren door de bloemen in je tuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van een grastapijt met kaarsen, eieren en groene en gele bloemen?

Advertisement

8. Eierboeket

Recycle een oude emmer of pot, kan of glazen fles en doe er een boeket eieren in. Je kunt ze maken van piepschuim, plastic, papier-maché, draad of door de lege eierschalen te beschilderen. Het effect zal zeker heel vrolijk en super kleurrijk zijn.

9. Gedecoreerd rond stuk hout

Een stuk rond houten, wat touw en wat konijntjes of kuikentjes of worteltjes of een paar kleine eieren volstaan voor een echt indrukwekkende decoratie. Je kunt ook kaarsen of kleine lichtjes toevoegen om de avonden nog gezelliger te maken.

Advertisement

10. Eierwaterval

Tot slot stellen we een echt origineel en prachtig idee voor: de eierwaterval. Maak het met een oud kopje of glas of een klein vaasje, ook een fles, een bord of dienblad en voeg de eieren toe die je het mooist vindt. Het verrassingseffect zal verzekerd zijn.

Heb jij al je tafeldecoratie al gekozen?

Advertisement