DIY paasservetten: 12 ideeën om ze te vouwen en de tafel uniek te maken

door Natasja

22 Maart 2024

DIY paasservetten: 12 ideeën om ze te vouwen en de tafel uniek te maken
Advertisement

Als de paastijd nadert, beginnen we, zoals te verwachten, na te denken over de lunch die we gaan plannen. Als het dit jaar jouw beurt is om familie en vrienden uit te nodigen, denk je niet alleen na over de decoraties in huis, maar ook over hoe je de feesttafel speciaal kunt maken.

Servetten zijn een belangrijk element bij het dekken van de tafel, vouw ze op een originele manier.

1. Een sierkonijn

1. Een sierkonijn

www.stonegableblog.com

Konijnen zijn echt de hoofdrolspelers voor paasdecoraties. Vorm de servetten zo dat ze konijnen worden, door twee oren te maken en ze met een touwtje vast te maken, voordat je een ei - een ander symbool van Pasen - in het midden legt.

Advertisement

2. Op servetten tekenen

2. Op servetten tekenen

canaryjane.com

Als je geen stoffen maar papieren servetten gebruikt, kun je besluiten om ze met de hand te versieren door het gezicht van een schattig en brutaal konijntje te tekenen.

3. Een beetje lente

3. Een beetje lente

www.dotcomwomen.com

Konijnen lopen rond in warmere temperaturen en zijn daarom een symbool van Pasen. Laat de servetten op hen lijken en voeg een bloemig accent aan de compositie toe.

4. Pasen is lente

4. Pasen is lente

thehousethatlarsbuilt.com

We weten dat deze feestdag een beetje het begin van de lente is. Daarom kun je, in plaats van de klassieke paasfiguren, ook kiezen voor de natuur als decoratie. Servetten worden dan omgetoverd tot bloemen "vazen" om een vleugje originaliteit en levendigheid aan de tafel te geven.

5. Bloemen als servetringen

5. Bloemen als servetringen

www.blog.birdsparty.com

En als je er niet van houdt om urenlang servetten te vouwen, kun je ze gewoon oprollen en vastmaken met een speciaal daarvoor gemaakte ring, die eventueel een beetje versierd is met een lente-element.

Advertisement

6. De elementen samenvoegen

6. De elementen samenvoegen

@stephaniehannahome/Instagram

We hebben gezien dat konijntjes en bloemen veel gebruikt worden voor paasdecoraties. Daarom kun je besluiten om ze samen te voegen in de creatie van feestelijke servetten. Vouw de stof in de vorm van een konijntje, plaats het ei dat het hoofd van het dier zal zijn en voeg een natuurlijk takje toe, evenals de naam van de persoon die daar gaat zitten.

7. Een krans op tafel

7. Een krans op tafel

hymnsandverses.com

Om een vleugje elegantie toe te voegen, kun je er ook voor kiezen om het servet op te rollen, er een cirkel van te maken en twee eieren in het midden te leggen, compleet met bloemendetail. Het wordt een mooie krans.

Advertisement

8. Een heel elegant konijn

8. Een heel elegant konijn

@laurenjenkinsxo/Instagram

Je houdt niet van strikjes, zelfs niet van opzichtige kleuren, en je wilt iets eenvoudigs. Geef het servet de vorm van een konijn en leg het in het midden van het bord.

9. Tijdloze charme

9. Tijdloze charme

hipandhumblestyle.com

De kleur van de servet komt goed tot zijn recht in een compositie waarbij een groene tak rond het midden van de stof loopt, die wordt aangevuld met een mooi bijpassend ei. Echt mooi!

Advertisement

10. Iets speciaals?

10. Iets speciaals?

www.designmorsels.com

Rol de servetten op, misschien in een kleur die contrasteert met het tafelkleed, knoop het midden dicht en voeg de konijntjes toe die je zelf hebt gemaakt. Een klein watje aan het einde van het konijntje stelt de staart voor.

11. Een konijn in het glas

11. Een konijn in het glas

www.homewardfounddecor.com

En als je de servetten niet graag op het bord legt of ernaast legt, kun je er altijd voor kiezen om ze in glazen te doen, niet voordat je ze de vorm van een konijn geeft - dat is het figuur dat het populairst is en de show steelt van andere onderwerpen!

Advertisement

12. Papieren konijntjes

12. Papieren konijntjes

Handimania/Youtube

Je kunt ze heel klein maken en er een strikje omheen doen als snor. Ze zullen de tafel kleuren en heel mooi maken.

Op dit moment hoef je alleen nog maar te wachten op de feestelijke zondag en in de tussentijd beslissen welk van deze alternatieven je voor de volgende Pasen zult kiezen. Welk idee heeft jou het meest overtuigd?

Advertisement