De tafel dekken met Pasen: 12 ideeën om indruk te maken op je gasten

door Natasja

15 Maart 2024

De tafel dekken met Pasen: 12 ideeën om indruk te maken op je gasten
Advertisement

Pasen vieren stelt je in staat om het huis te versieren met alle symbolen van dit seizoen, evenals van de gelegenheid zelf: je brengt meer tijd door aan tafel, die een triomf wordt van bloemen, groenten, dieren die iedereen onmiddellijk herkent. Pastelkleuren zijn in de mode, maar er is altijd ruimte voor meer levendige combinaties, altijd binnen het kleurenpalet dat is geïnspireerd door de natuur om ons heen. Het idee van een nieuw begin komt ook terug in de decoratie van de gedekte tafels. Hier zijn enkele ideeën voor de decoratie van dit jaar.

Advertisement

Een overzicht

Een overzicht

@dining_delight/Instagram

Het eerste wat je moet doen is de sfeer bepalen die je wilt creëren en dus ook de look die je voor de tafel wilt, en dat is waar de inspiratie van zoveel experts en enthousiastelingen je kunnen helpen.

Kijk bijvoorbeeld naar deze keuze: de kleuren zijn allemaal pastel, maar vrolijk en zonnig. Elke persoon heeft borden in drie verschillende tinten, afgestemd op de kleuren van alle andere decoratie op tafel.

Advertisement
@suzannezinggstyle/Instagram

@suzannezinggstyle/Instagram

Hier is het kleurenpalet iets minder uitgebreid, waardoor er ruimte is voor wit om de roze en groene tinten naar voren te laten komen. De ster van de show is de glazen tafeldecoratie: de konijnvormige vaas met een luxe combinatie van verse bloemen - en zelfs artisjokken, die zo mooi is dat hij echt het middelpunt vormt.

@iosonoluragano/Instagram

@iosonoluragano/Instagram

In het tijdperk van inrichtingen die de intense kleuren van sieraden vieren, is deze tafel een onberispelijke weergave van de meest modieuze trends van de afgelopen maanden, met glas en metallic papier als decoratie in een kleurencombinatie waarin groen en paars de belangrijkste hoofdrolspelers zijn.

Decoraties om zelf te maken: konijntjes met servetten

Decoraties om zelf te maken: konijntjes met servetten

Video tutorial via designerlifemom/Instagram

Als je eenmaal hebt besloten wat voor soort decoratie je voor de tafel wilt, ga je verder met het kiezen van de individuele details. Een detail dat niet mag ontbreken, is het geknoopte servet in de vorm van een konijntje. Er zijn eigenlijk verschillende manieren om dit te doen, en dit is een eenvoudige manier om na te maken met elk willekeurig servet.

Kandelaars

Kandelaars

lizmarieblog.com

Op feestelijk gedekte tafels ontbreken kaarsen nooit, maar hier zijn het meer de houten kandelaars die opvallen: een compositie van verticale, maar zachte en ronde vormen die kunnen worden ingevoegd in elk "decor" dat je op tafel wilt creëren.

Advertisement

Paaseitjeshouder die ook decoreert

Paaseitjeshouder die ook decoreert

@glosterspottery/Instagram

Een van de lekkernijen die ook niet mogen ontbreken met Pasen zijn paaseitjes. Heel veel chocolaatjes in een bijpassende schaal kunnen een decoratie worden waar iedereen blij van wordt aan het einde van de maaltijd.

homeiswheretheboatis.net

homeiswheretheboatis.net

In vazen en manden passen de kleurrijke eieren en is er ook ruimte voor versieringen van takken met eieren, oftewel een paasboom.

Advertisement

Gras gebruiken, ook echt gras

Gras gebruiken, ook echt gras

walkingonsunshinerecipes.com

Of het nu in tafeldecoraties verwerkt is, of in een voorwerp in de omgeving, of zelfs in de creaties die je kiest als plaatshouders, groen gras is altijd een leuk detail in paasdecoraties. Er zijn tips om echt gras te gebruiken, maar je kunt ook heel realistische nepalternatieven vinden!

Vormsnoei, maar dan met eieren

Vormsnoei, maar dan met eieren

awards.bemakeful.com

Je kunt ook kleine kunstvorm kunstcreaties maken, vol met eieren, die je gemakkelijk kunt verplaatsen op meubels in de buurt.

Advertisement

Altijd bloemen, ook kunstbloemen

Altijd bloemen, ook kunstbloemen

KnotPerfectDesignsCo/Etsy

Bloemen ontbreken nooit in de paasdecoratie, omdat ze de grote hoofdrolspelers van de lente zijn. Maar ze hoeven niet per se echt te zijn: er zijn allerlei soorten ideeën om ze te maken van stof, papier en duizend andere materialen.

Vergeet de wortels niet

Vergeet de wortels niet

ourcraftymom.com

Een ander onuitputtelijk leidmotief, wortels. En naast composities met echte wortels, of wortels die er echt uitzien, kun je ook spelen met DIY werkjes die hun gelijkenis nabootsen, ook in gestileerde vorm, zoals deze gemaakt met beschilderde houten kralen. Als je dan een lint om de servetten doet, heb je het perfecte originele idee gevonden om de plek van elke gast te versieren.

Advertisement

De magie van de lente

De magie van de lente

craftberrybush.com

Als je geen ideeën hebt of geen tijd, laat je dan altijd inspireren door de natuur. Een markt, een supermarkt, een bloemenwinkel heeft altijd wel een paar potten met seizoensbloemen: zet ze in het midden van de tafel, en als je wilt decoreren met bladeren of zelfs mos, is dat alles wat je nodig hebt.

Hoe ga jij de tafel versieren met Pasen?

Advertisement