Paasboompje: 13 leuke ideeën als decoratie om te kopen of zelf te maken

door Natasja

16 Maart 2024

Paasboompje: 13 leuke ideeën als decoratie om te kopen of zelf te maken
Advertisement

Onder de vele paasversieringen is er één die misschien nog wel leuker is dan alle andere: een boompje versierd met de symbolen van de traditie die bij deze feestdag hoort. Een beetje zoals Kerstmis, maar met een iets andere aanpak: niet zozeer een boom in de ware zin van het woord, maar eigenlijk takken, echte of kunsttakken, waar je van alles aan kunt hangen.

Je kunt kant-en-klare boompjes vinden die je kunt kopen en neerzetten waar je maar wilt, of - en dit is gemakkelijk! - takken zoeken die groot en sterk genoeg zijn om een eigen paasboompje te maken.

Advertisement

Paasboompjes die je kunt kopen

Paasboompjes die je kunt kopen

bjstruttmann,SantasChristmasWorld/Etsy

Door een kant-en-klaar boompje te kopen, of eentje die je alleen nog maar in elkaar hoeft te zetten, bespaar je veel tijd. Ze worden meestal ook geleverd met kunstbloemen en gekleurde eieren, zodat je in een mum van tijd een kant-en-klaar effect hebt.

Advertisement
Temu

Temu

Ze zijn er in verschillende maten, ook kleiner en perfect om jarenlang als tafeldecoratie of ornament te gebruiken. Ze hebben vaak flexibele, vormbare takken zodat je ze op de gewenste plek kunt neerzetten.

Maak een DIY paasboomje

Maak een DIY paasboomje

NeonTulipHomeDecor/Etsy

Je hebt verschillende opties om een DIY paasboom te maken: je kunt op zoek gaan naar speciale, ook kunst-, takken om te kopen en dan hoef je alleen maar het soort versieringen om op te hangen te kiezen, of je kunt op zoek gaan naar echte takken in een tuin of park.

Als je een tak vindt die dik genoeg is met veel takjes aan het uiteinde, dan is dat al genoeg en hoef je hem alleen maar op een platte basis te bevestigen om hem de nodige stabiliteit te geven, aangezien je vervolgens ook de decoraties moet toevoegen!

somuchbetterwithage.com

somuchbetterwithage.com

Als alternatief kun je van een compositie van dunnere twijgen (maar nog steeds in staat om het lichte gewicht van de decoraties te dragen) een klein boompje maken. En in dat geval leen je de truc die bloemisten gebruiken om een perfecte compositie van snijbloemen te maken: maak een rooster met tape over de opening van de pot, als die erg breed is. Elk takje wordt in een vakje gestoken, zodat alles goed gescheiden blijft en er een harmonieus effect ontstaat.

Paasboomdecoraties

Paasboomdecoraties

thehousethatlarsbuilt.com

Wat betreft de soorten versieringen die je aan de takken van het kleine boomje kunt hangen, zijn de keuzes echt eindeloos. Een leuk en gemakkelijk DIY idee is om handgemaakte pompons van bolletjes wol te proberen. In plaats van perfecte bollen te maken, maak ze eventueel in de vorm van een ei!

Advertisement
 ThePlushieGarden/Etsy

ThePlushieGarden/Etsy

Je kunt ook eieren versieren met haakwerkjes. Ze worden bewerkt als een amigurumi, oftewel de driedimensionale, gevulde poppen die met vaste steek zijn gehaakt.

supersweetparty/Etsy

supersweetparty/Etsy

Veel kant-en-klare decoraties zijn online te vinden en kunnen ook dienen als inspiratie voor een DIY knutselwerkje. Deze zijn bijvoorbeeld gemaakt van keramiek, en als je dit materiaal kunt bewerken, of misschien koude klei, zou je het zelf kunnen maken.

Advertisement
ManoMonai/Etsy

ManoMonai/Etsy

Deze hangende eieren met vintagelook zijn gemaakt van handmade papier en geperste bloemen: echt schattig en perfect voor het feest dat in de lente valt!

 LittleBigPartyCo/Etsy

LittleBigPartyCo/Etsy

Er zijn echt heel veel ideeën om inspiratie uit te halen: eieren, vogels en konijntjes zijn de favoriete ornamenten voor dit seizoen en ze kunnen op verschillende manieren worden gedecoreerd, afhankelijk van je smaak.

Advertisement
MakeyoursoulhappyGB/Etsy

MakeyoursoulhappyGB/Etsy

Geef je de voorkeur aan decoraties van stof? Die zijn er in overvloed! Wie een beetje handig is met naald en draad, kan ook eieren maken die naar wens gevuld en bekleed zijn met stof. Ze zullen licht aan de takken hangen en elegant om naar te kijken!

LlamaBabyShop/Etsy

LlamaBabyShop/Etsy

Gevulde creaties met eenvoudige sjablonen en vilten omslag: gemakkelijk om uit te knippen, te vullen en te naaien. Dit kan een geweldig project zijn om deze technieken onder de knie te krijgen!

Advertisement
MagicNeedleShopp/Etsy

MagicNeedleShopp/Etsy

En naarmate je er meer vertrouwd mee raakt, kunnen de creaties steeds gedetailleerder worden. Kijk eens hoe mooi deze vilten eieren zijn die beschilderde eieren, typisch voor Pasen, imiteren.

Ook met verse bloemen!

Ook met verse bloemen!

KatiesCottageCraft/Etsy

Heb je geen zin om een klein boompje met houten takken te maken? Als je echt lichte versieringen vindt die je kunt kopen of zelf kunt maken, kun je ze ook ophangen aan de stevige stelen van planten of verse bloemen, zoals narcissen!

Hoe ga jij je paasboom versieren?

Advertisement
Advertisement